Zašto ne volim dan ljubavi i dan žena

Danas je Sveti Valentin, i danas je Sveti Trifun. Slave se dan ljubavi i dan vinogradarstva-dan vina.

Ja ne slavim. Nisam zaljubljena, ne pijem vino 🙂

Ne volim ovaj praznik ljubavi jer je komercijalan i postaje pomalo kič. To je moje mišljenje.

Ako nekoga volim, volim ga cele godine, ne samo ovaj dan. Ako neko mene voli, voleće me cele godine, ne samo na današnji dan.

Čokoladice u obliku srca, mede, parfeme, volim te poklone ali mogu, ako sam u vezi i da ih kupujem i dobijam onda kada poželim. Zašto baš na ovaj dan?

Potrošačko društvo u kome živimo troši ogromne sume novca kupujući za ovaj dan sitnice i malo krupnije stvari.

Dok sam bila u vezi, dobijala sam čokolade i ostale poklončiće koji su lep znak pažnje, dobijala sam kada je on bio u mogućnosti i kada je želeo da me obraduje. Isto sam radila i ja. Nije nam bio potreban Sveti Valentin da bismo pokazali i dokazali svoju ljubav.

E, zato ne volim ovaj dan. Nisam namćor, niti sam ljubomorna na sve zaljubljene, samo iznosim svoje mišljenje.

Ne volim ni osmi mart. Em što mi „miriše“ na komunizam, a ja tu ideologiju ne volim, em što je i taj dan dobrodošao za sve cvećare, parfimerije, hipermarkete. Kupuje se ženama i vole se žene baš tog dana. A šta je sa ostalim danima?

Zamišljam scenu u kojoj muž pomalo pripit, vraćajući se sa pijace i iz kafane, kupuje ženi buket cveća i neku čokoladu sa uličnih tezgi. Ljubi je, daje joj poklone a onda traži kompletan ručak i nešto slatko-pa praznik je. Ne, ne bih želela da imam takvog muža. Mogla sam da imam, ali sam na sreću, na vreme prepoznala njegov porok.

Scena broj 2- do juče je dečko tukao svoju buduću ženicu zbog ljubomore, a danas joj donosi parfem kupljen kod šanera, ispod cene.

Zar ova dva primera ne pokazuju licemerje, i muško i žensko? Drugim danima te dečko ili muž nervira, a dobar je za dan zaljubljenih i za osmi mart jer donosi cveće i čokoladu.

I ti, takvi muškarci pokazuju licemernost. Drugim danima muče te svoje žene i devojke, a danas ih časte poklončićima koje ove rado primaju.

U redu, postoje i prave veze i pravi brakovi. Oni lepi, kvalitetni, srećni. Razmišljam da li i kako ti parovi slave ove dane. Ili im ne pridaju značaj, jer vole sve vreme, i sve vreme pokazuju pažnju, ljubav, nežnost?

Definitivno ne volim dan zaljubljenih, niti volim dan žena. Vezujem ih zajedno, jer se taj osmi mart bliži..pa da ne pišem dva teksta 🙂

Dobro, možda sam operisana od ljubavi i romantike, ali dozvolićete mi da imam svoje mišljenje.

Zaista mislim da ljubav treba da se gaji, neguje tokom cele godine. I da se žena poštuje svakog dana, a ne samo osmog marta.

Možda i grešim..ko zna..

7 thoughts on “Zašto ne volim dan ljubavi i dan žena

  1. Slažem se, ali mi je osmi mart gori, valjda zato što ima dužu tradiciju. Najbolji komentar osmog marta čula sam od jedne bake za tezgom na pijaci :
    – Ove žene danas da su od čelika ne bi izdržale, rade na poslu, pa kuća, deca. I još moraju da prave tortu jer im je praznik.

  2. I ja se slažem sa tobom Rado. Ako si u vezi, dečka/devojku voliš svakog dana. Draže mi je da proslavim našu godišnjicu ili tako neki nama bitan datum nego Dan zaljubljenih (koji zapravo većina slavi samo zato što to rade i drugi); a takođe i Dan žena: jesam kao mala mami i baki redovno kupovala neku sitnicu, mislila sam da tako treba, ali čak i tada sam znala da se žena treba voleti i poštovati svakog dana, a ne licemerno samo tog jednog, a ostalih da se ponaša muškarac loše ili ravnodušno.

  3. Dragi moji, drago mi je što nisam jedina koja imam ovakve stavove po pitanju dana zaljubljenih i dana žena. Hvala na komentarima, pozdrav 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.