Zaljubila sam se

Da, ponovo sam se zaljubila u nekog junaka iz knjige koju sam pročitala 🙂

Dugo vremena sam bila „zaljubljena“ u profesora Aleksandra, iz romana „Poranio Milorad“ Duleta Nedeljkovića. I danas mi je drag. Okej, znam da je to lik iz romana, ali uverena sam da takav frajer postoji i u stvarnom životu. „Poranio Milorad“ je roman koji može da se čita više puta, i da se uvek smejete i da uživate u njemu.

Ovoga puta…“zaljubila“ sam se u Luku Razića, šankera iz romana “ Parter“ autora Igora Marojevića. Dopadaju mi se takvi ljudi, neobično obični.

 

Možda sam emotivno nezrela po mišljenju psihologa, ili imam previše mašte i ljubavi u sebi koju bih podelila sa nekim. Ko zna.

Kada čitam neku knjigu, ozbiljnu, ili manje ozbiljnu, ja živim sa junacima knjige. Radujem se, tugujem, besnim, smejem se, plačem. Razmišljam o prošlosti ukoliko se radnja dešava u prošlosti. Pamtim neke reči izgovorene od strane mojih junaka koje „volim“, pamtim njihove radosti i njihove tuge.

Kako vi čitate knjige? Da li posle čitanja istražujete prošlost ukoliko je radnja smeštena u prošlosti, da li razmišljate o profesijama kojima se bave vaši omiljeni junaci?

Zanimljivo je kada vas neka knjiga „natera“ da se prisetite svih događaja o kojima ste učili u istoriji.

Zanimljivo je i da saznate nešto više o profesijama vaših junaka. Google, ali i real life mogu da pomognu u tom istraživanju 🙂

Možda sam lucidna zbog ovog priznanja, ali iskrena sam sto posto.

Preporučujem da pročitate „Parter“ ukoliko niste čitali. I „Milorada“ ponavljam.:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.