Zadovoljni ili nezadovoljni životom

Koliko puta ste čuli rečenicu “ Uopšte nisam zadovoljan-zadovoljna svojim životom“? Koliko puta ste je i sami izgovorili?

Postoje oni koji su hronično nezadovoljni svojim životom. Oni mogu da imaju sve-novac, stan, dobar posao, i porodicu, a opet nisu zadovoljni.

Sa druge strane postoje oni koji su siromašni kada su materijalne stvari u pitanju, ali ipak su zadovoljni svojim životom.

Šta je to što nas čini zadovoljnima ili nezadovoljnima kada je život u pitanju?

Sam naš karakter. Možemo da imamo sve a da opet želimo više, želimo bolje. I to je okej. Okej je dok se ne preteruje u tim željama.

Svako od nas mora da zna koje su mu želje najvažnije, da radi na njihovom ostvarenju. Svi moramo da budemo svesni svojih mogućnosti.

Ja želim da posetim Njujork i Pariz, ali znam da nikada neću imati dovoljno novca za to putovanje. Jedino ako dobijem sedmicu na LOTO-u ali pre toga  moram da uplatim LOTO listić 🙂

Znači, svesna sam svojih mogućnosti. Nemam nameru da uzimam kredit da bih putovala.

Sreća se krije u malim stvarima. Kada smo srećni ne razmišljamo o tome da li naš život ima smisla ili ne. Sreća je skup lepih trenutaka u životu. Ne traje dugo, ali traje dovoljno da nas sećanja „održavaju“ u životu.

Ne, nisam životni trener, niti imam nameru to da postanem. Razmišljam o ovoj temi već dugo jer poznajem ljude koji su večito nezadovoljni, a ne čine ništa da im bude lepše i bolje.

Ja sam depresivna osoba. Ali, to ne znači automatski da sam stalno nezadovoljna i da sam loše volje. Sve su duži periodi u mom životu kada sam u remisiji, tj kada depresija miruje.

Svi koji me upoznaju i kada ih pitam da li im izgledam depresivno, odgovaraju sa velikim NE.

To je zato što se trudim da učinim život lakšim i boljim za svoju okolinu i za sebe.

Nažalost, nemam svoju sekundarnu porodicu, i verovatno nikada neću biti mama, ali nisam izgubila veru u ljude i u ljubav.

I ne znam koliko je ovaj tekst poučan, zanimljiv..jednostavno sam osetila potrebu da pišem..i da vam prenesem neka svoja razmišljanja.

Uživajte sa decom ukoliko ih imate. Uživajte sa svojim kućnim ljubimcima. Uživajte u lepim sunčanim danima. I ostvarujte one želje koje mogu lako da se ostvare. Bićete tako zadovoljniji svojim životom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.