Virtualna ljubav

Virtualna ljubav ili ljubav na netu česte su teme na internet forumima. Često se o takvoj ljubavi priča i u offline životu.
Mnogo je brakova sklopljeno putem interneta, o tome se pisalo u štampi i na raznim portalima.
Ali niko nije objasnio šta je to virtualna ljubav? Mogu li te dve reči da se definišu? Ne. Virtualni život vodimo sedeći ispred svojim kompjutera, laptopova, tableta, telefona..A ljubav je nešto STVARNO, nešto što ti dotakne srce i ispuni dušu.
Ovako reaguju mnogi ljudi koji nikada ili retko koriste internet.
Slažem se sa njima samo u tome da prava definicija virtualne ljubavi ne postoji.

Svoju srodnu dušu možemo da upoznamo u autobusu. U kafiću, supermarketu…ali i na internetu.

Tačno je da na internetu ima foliranata, foliraju se i muškarci i žene. Opisuju sebe onako kako bi želeli da izgledaju a ne kako zapravo izgledaju. Lažu o bračnom statusu. Lažu i kada su druge stvari u pitanju.

Ali, na internetu ima i iskrenih i dobrih ljudi. Samo ih treba pronaći. Postoje.

Moje skromno mišljenje je da je internet najbolje mesto za upoznavanje pravih ljudi. Putem porukica, četovanja, mejlova razmenjuju se mišljenja o svemu.

Na taj način upoznamo dušu tog nekoga, ili te neke. Može da se priča o muzici, knjigama, životu, psihologiji, o svemu.

I ukoliko se osete „leptirići“ sa obe strane, obično se posle nekog vremena zakaže razgovor putem Skypa…a kasnije se vidimo sa tom osobom uživo.

Ako „slika“ odgovara viđenom na Skype-u i onome napisanom u porukicama, popodne ili veče u nekom kafiću će biti prijatno.

Ako se nekim slučajem jedna ili druga strana razočaraju, nastaje tišina i posle kafe ili pića svako odlazi na svoju stranu.

Ali do prvog susreta ipak treba sačekati da prođe bar neko vreme. Tako možemo što bolje da upoznamo osobu za koju mislimo da nam je srodna duša.

Kada se dve osobe prepoznaju u stvarnom, offline životu, veza se nastavlja…i traje..To koliko će trajati ne zavisi više od interneta 🙂

Imam iskustva sa vezama započetim na netu. Razlozi zbog kojih se te veze nisu pretvorile u nešto ozbiljno nije tema ovog teksta.

Verujte u ljubav. Verujte u to da za vas negde postoji srodna duša. Verujte, bez obzira koliko godina imate.

I..nemojte se plašiti virtualne ljubavi. Ona je samo uvod u onu pravu ljubav ukoliko ste zaista upoznali osobu koja vam u svemu odgovara i kojoj odgovarate vi takvi kakvi ste. Bez foliranja i šarenih laža.

4 thoughts on “Virtualna ljubav

 1. Kazes..“..ima foliranata, foliraju se i muškarci i žene. Opisuju sebe onako kako bi želeli da izgledaju a ne kako zapravo izgledaju. Lažu o bračnom statusu. Lažu i kada su druge stvari u pitanju.“..
  Tacno . Ali toga ima i u tzv . “realnom“ zivotu .
  Virtuelna ljubav , mi inace zvuci nekako previse digitalno ,poput binarnog koda..Da li je bas tako ?
  Virtuelne ljubavi je bilo , od kad je gavran pocrnio .
  Evo recimo .. zar Siranova pisma Roksani , nisu jedan lijep primjer iste ?
  I da je tad bilo interneta ,gotovo sam siguran , pisao bi joj mejlove 🙂

  1. Takve ljubavi su uvek postojale ali ja ih ne nazivam virtuelnim ljubavima već platonskim koje izuzetno vrednujem kao duboka i čista osećanja. Platonska ljubav ništa ne traži, ona samo daje. Ako tako razmišljaju obe strane onda je to objašnjenje zbog čega je platonska ljubav uzvišeni osećaj i, kako bi Dostojevski pisao „…to je više od ljubavi“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.