Vesti iz budućnosti

Godina 2117. Srbistan, Singidunumski pašaluk

Dragi građani, sa mesta događaja za Televiziju Pašaluk info javlja se vaš izveštač Maca Macić.

Nalazimo se u samom srcu Singidumskog pašaluka u ulici koja se sada zove Trg Aleksića Prvog. Radnici preduzeća „Jelke i šišarke“ postavljaju jelku za doček nove 2118.

Ogorčeni su jer platu nisu dobili već petnaest godina i oni svaki čas obaraju jelku visoku 35 metara. Sa druge strane tu su i radnici istog preduzeća, članovi Pašaluk stranke koji umesto plate dobijaju hranu i piće za sebe i svoje porodice. Račune im plaća Pašaluk stranka i oni zadovoljno, sa puno elana postavljaju jelku a spremaju se i da je ukrase.

Jelka je ove godine koštala 220 miliona evra. Znate i sami kolika je inflacija i oskudacija, ovo je bila najbolja ponuda.

Prilazim starcu koji sa strane posmatra kako teku radovi oko jelke.

– Gospodine, ako imate malo vremena da date izjavu za Televiziju Pašaluk info..Koliko imate godina i kako se zovete?

– Devojčice, zovem se Nezaboravko, imam 125 godina i najstariji sam žitelj ove države. Pamtim dete šta je bilo pre 100 godina. Pobegao sam tada iz ovog grada na planinu, ali dete i tamo ima interneta i svih ovih čudesa.

– A zašto ste pobegli? Čega se sve sećate i koji je vaš recept za dug život?

– Polako dete. Pobegao sam jer su mi se zgadili Vuk Aleksić i njegovi pajtosi. Sećam se da je jelka tada bila jeftinija nego danas. A bunio sam se kada su je nameštali, baš na ovom mestu.
Dobih i batine tada. Šta si me još pitala? Šta pamtim-pamtim sve, zato se i zovem Nezaboravko. Recept za dug život- planina, svež vazduh, Skajp sa čukununucima koji su u Švici, normalna hrana i ljubav moje babe.

– Imate i ženu?

– Naravno dete. Uskoro puni 120 godina. Životni vek se dete pomerio na 150 godina. To je valjda jedino dobro u ovom veku.

– A otkud Vi u Singidunumskom pašaluku, niste na planini?

– Dete, pojma nemam odakle si, ali ja sam rođen u ovom gradu. Siđemo baba i ja zimi u grad, rođeni smo ovde, nedostaje nam. I baš će mi biti merak da se i ove godine bunim za jelku.

Nasmeja se deda i ode dragi gledaoci a ja ću ovaj deo verovatno morati da sečem u montaži. Kud nađoh matorog opozicionara od ovolikog sveta.

Sve u svemu, imam još minut i po do kraja priloga. Ukrasi za jelku biće postavljeni tajno, kako su nas obavestili nadležni, da se ne bi dogodile krađe koje su se dešavale prethodnih godina.

I za sam kraj da vas obavestim, da plate i penzije ležu sutra na tekuće račune te možete i ove godine da spremite bogatu trpezu i kako nadležni kažu, nema mesta nekoj pobuni-svi ćete na vreme podići svoja primanja uvećana za 5 posto kako vam je obećano.

Vidimo se u vestima u sedam, pozdrav sa mesta događaja, sa Trga Aleksića Prvog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.