Tajna se uvek otkrije, prvi deo

Sedela je u maloj ordinaciji i posmatrala sliku koja je bila na zidu. Ćutala je.

“ Ivana, ovde smo da vam pomognemo. Šta se dogodilo te noći? „

Psihijatar je gledala nisku, krhku devojku, zamršene kose, obučene u staru trenerku. Bila je mršava i zdravlje joj je bilo narušeno, tako da je pre dolaska na odeljenje provela nedelju dana u obližnjoj bolnici. Dovedena je tokom noći u bolnicu nekim privatnim automobilom. Taj neko, o kome ni lekari ni policija nisu znali ništa, jednostavno joj je ispred bolnice otvorio vrata automobila i kada je izašla uz škripu kočnica je odjurio. Bolničko obezbeđenje nije stiglo da upiše broj registarskih tablica. Devojka je ćutala sve vreme, i u bolnici, i ova tri dana koja je provela na odeljenju psihijatrije.

U džepu trenerke pronašli su studentski indeks, i tako su saznali kako se zove i preziva. Indeks Filozofskog fakulteta bio je pun devetki i osmica. Našla se tu i poneka desetka. Ivana je bila student druge godine psihologije.

Lekari su uspeli  da, preko sekretarijata fakulteta,  nađu njenu adresu i broj telefona. Telefon je zvonio, i niko se nije javljao.

Misteriozna Ivana kako su je prozvali neki pacijenti na odeljenju, tri dana je ćutala. Slabo je jela, pila je mnogo vode, i kada bi je neko ponudio kafom i cigaretom prihvatala je. Mučila je i nesanica, tada je šetala pustim bolničkim hodnikom.

U bolnici je otkriveno da je seksualno napastvovana te noći kada je primljena u bolnicu. Otkrivene su i masnice po telu. Analiza krvi je pokazala da je anemična. Dva dana je tamo odbijala hranu i hranili su je preko infuzije.

Zbog lošeg psihičkog stanja premestili su je na psihijatriju.

Psihijatri su se susretali sa takvim pacijentima, i nisu je terali na silu da govori. Pošto je i tog dana ćutala, psihijatar koji je lečio, pitala je da li želi da dobije svesku i olovku. Klimnula je glavom.

Vratili su je zatim u sobu gde je bila smeštena sa lakšim pacijentima. Nudili su joj i časopise, knjige, slatkiše..sve je odbijala.

Nekoliko dana kasnije, jedna medicinska sestra je videla Ivanu u prostoriji za dnevni boravak. Pila je kafu, pušila i pisala nešto u svesku koju je dobila.

“ Verovatno će nam ta sveska otkriti razlog ćutanja“ svi lekari su delili isto mišljenje.

NASTAVIĆE SE

1 thought on “Tajna se uvek otkrije, prvi deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.