Tajna se uvek otkrije, drugi deo

Kako da počnem priču o višegodišnjem paklu iz koga sam, pukom srećom, napokon izašla? Pitaju me zašto ćutim. Ćutanjem opravdavam greh moje porodice. Ćutanjem samo u sebi patim. Kako bih rečima mogla da opišem sve strahote koje su mi učinjene? A da li imam pravo da ćutim? Ukoliko progovorim, ovde mogu da dobijem pomoć i zaštitu.

Ivana je čitala ono šta je napisala. Onda je duboko uzdahnula i pošla u ordinaciju svog psihijatra.

Biću hrabra, moram da progovorim zbog majke i sestre. Volim ih, iako nije mama bila pravedna..volim ih obe.

Ušla je u ordinaciju i rekla „Dobar dan“. To su bile prve reči od kada je stigla na lečenje.

Žena koja je sedela ispred nje, ponudila joj je da sedne i pomerila je neke papire na stolu. Očigledno je nešto radila a Ivana je prekinula u poslu.

“ Hoću da spasem sestru, i majku iako ona nije možda to zaslužila.“

Tada je zatvorila oči i počela svoju priču.

“ Otac me je prvi put silovao kada sam imala jedanaest godina. Majka je bila na poslu tog popodneva. Kasnije je ćutala, znala je šta on radi svaki put kada mu se ukaže prilika. Sestru nije dirao, ali se plašim da će sada, kada ja više nisam sa njim, početi i njoj da pravi pakao. On me je dovezao one noći jer sam dva puta padala u nesvest. Mislio je da sam trudna. Tukao me je te noći, i rukama i kaišem i nekim gumenim crevom. Mama i sestra su pre dve nedelje otišle u selo, jer je deda bolestan. Ja sam morala da ostanem sa njim zbog fakulteta. „

Psihijatar je ćutala a onda shvatila da je Ivana završila svoju kratku priču. Rekla joj je da se smiri, da će od sada sve biti u redu i javila je sestri da joj spremi neke lekove za smirenje i antidepresive. U Ivanin karton je upisala ankcioznost, depresija, trauma zbog incesta u porodici.

Nastaviće se

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.