Sve se može promeniti, treći deo

Jelena je radila u jednoj advokatskoj kancelariji, posle studija prava. Imala je kao i Mirko dvadeset četiri godine, bila je tiha i mirna devojka, sanjala je o svojoj porodici, deci i svim onim stvarima koje današnje devojke ne sanjaju.
Bila je presrećna što se udala za Mirka. Dopao joj se taj dobri, ali često prkosni mladić. Zavolela je sve njegove mane i vrline.
Sa Vidosavom se dobro slagala, i kada su njeni roditelji iznajmili veći stan za Mirka i nju, insistirala je da sa njima živi i Vidosasava, da se ne vraća u selo.

Mirko je diplomirao i tog dana saznao je od Jelene da je trudna. Bio je presrećan, želeo je porodicu, međutim, njegovu sreću kvario je nedostatak novca.

Dani su prolazili. Jelena je, zbog održavanja trudnoće morala da uzme bolovanje. Njegova primanja kao konobara bila su nedovoljna za život, i za dolazak bebe na svet. Nerado je primao pomoć za stanarinu od Jeleninih roditelja. Vidosava, njegova majka je šila svim komšinicama i njihovim prijateljicama, i od tog novca su se hranili.

Mirko je znao da mora nešto da preduzme, kako bi omogućio bolji život svojoj porodici. Uspeo je da preko nekih veza nađe posao komercijaliste u jednoj većoj firmi. Mesta za diplomiranog ekonomistu nisu imali, i Mirko se zadovoljio ovim poslom.

Plata je bila veća nego što je bila dok je radio kao konobar. Smanjio je i piće i Jelena i Vidosava su zbog toga bile presrećne.

Međutim, u Mirku je tinjalo nezadovoljstvo. Želeo je više novca. Tada je počeo da potkrada firmu u kojoj je radio. O tome nikom nije govorio.
Kada je doneo kući lep i skup krevetac za bebu, Jeleni je rekao da je dobio povišicu.

Vremenom je uzimao sve više robe, preprodavao je i šef je sproveo istragu u firmi. Mirko je otkriven. Morao je sve da ispriča svojoj ali i Jeleninoj porodici. Morao je da isplati veliku sumu novca. Ovoga puta Jelenini roditelji nisu pomogli da pomognu. Već su im plaćali stanarinu.
Mirko je izašao na sud i dobio je dve godine zatvora za malverzacije u firmi. Dobio bi i više ali olakšavajuće okolnosti su bile njegovo priznavanje krivice i činjenica da je to bilo njegovo prvo krivično delo.

Svi su bili očajni. Jeleni su tražili od nje da se razvede, ali ona to nije želela. Vidosava je preko noći ostarila.

U jednoj poseti rekao je Vidosavi da će se, po izlasku, sve promeniti. Te iste reči rekao je i Jeleni koja je u sedmom mesecu trudnoće došla da ga poseti.

Nastaviće se

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.