Sve se može promeniti, kraj priče

„Zar ovde da te posećujem? Očekujem naše dete, a ti nećeš biti tu pored mene kad se ono rodi!“ Jelena je plakala a Mirko je ćutao pofnute glave.
Izgledao je skrušeno, previše mirno, to nije bio onaj Mirko, veseo, energičan, čovek koji stalno traži više novca.

Jelena ga je posmatrala a onda prestala da plače. “ Menja se“ pomislila je u sebi.

“ Sve se može srediti, sve se može promeniti“ tiho je izgovorio oborene glave.

Jelena ga više nije posećivala jer se porođaj bližio. Od Vidosave, svoje svekrve, znala je da je Mirko dobro, ali da to više nije onaj čovek za koga se udala.
Ni ona a ni Vidosava nisu znale da Mirko pije velike količine lekova za smirenje koje su mu u početku bile potrebne a sada se već navikao na njih. „Žickao“ je od cimera te lekove, zauzvrat je davao cigarete koje mu je donosila Vidosava i tako je vreme prolazilo.

Mala Aleksandra je napunila godinu dana kada je prvi put videla oca. Pušten je iz zatvora malo ranije zbog dobrog vladanja.

„Šta ćemo sada? „pitale su u glas Vidosava i Jelena kada su ispratili sve goste.

Mirko je bio bez posla, Jelena je dobijala novac po osnovu bolovanja, Vidosava je i dalje šila ali sve je to bilo nedovoljno za bebine potrebe i za sve njih.

Mirko je ćutao. Bio je i dalje jako tih i Jelena je mislila da treba da ide kod lekara jer se neobično ponašao. Plakao je dok je grlio kćerkicu, a plakao je i dok je gledao njih dve, Vidosavu i Jelenu.

“ Sve su to moje greške. Priznajem. Priznajem da sam i u depresiji jer sam nam svima uništio život. Hoću kod lekara a onda idemo odavde.“

“ Gde idemo? “ opet su uglas pitale.
“ Vraćamo se kući.“

Prošlo je šest meseci. Mirko se izvukao iz depresije, odvikao se od lekova, ali više nije žudeo za velikim bogatstvom.

Upravnik rudnika mu je ponudio neki kancelarijski posao, on je prihvatio. Uzeo je i manji kredit kako bi sredio porodičnu kuću.

Jelena je počela da pravi kolače i torte za sva slavlja u selu i vrlo brzo su se njeni kolači pročuli i u susednim selima.

Povratak u selo, u svoju kuću bila je najbolja odluka koju je Mirko doneo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.