Šoping bum, postizborna priča

Ne tako davno, u Sorabiji, zemlji malenoj, desio se BUM. Kakav BUM? Šoping bum!

Otvorila se radnja jedna, velika, moderna i lepa, puna stvari, do sada neviđenih kako su rekli neki Sorabljani za Dnevnik Sorabske televizije.

Igla i lokomotiva tu može da se nađe. Svega ima, samo para nema. Zato su Sorabljani tog prvog dana kada se MIKEJA otvorila, kupovali činije i kašike i tanjire. Usput su odmarali uz hot dog.
Nije mala stvar, MIKEJA se otvorila. Otvorio je lično veliki Sultan. Za tu priliku i poslednji sorb Sorabljani dadoše za činije i dog hot tačnije hot dog.

“ Bilo je naroda puno, reče jedan čiča za Sorabsku TV. Sve sa limuzinama i vozačima. Dame doterane, širio se najbolji parfem oko njih. I mi bejasmo tu, reče taj čiča.
Dovezli nas autobusima u kojima pojedosmo po sendvič i dobismo pare za činiju i taj dog hot. Moja baba me posle grdila, što nisam i njoj kupio to da pojede, i nije joj se svidela boja činije. Zakasnio sam i na pasulj i paradajz salatu, ali se baba smirila kad sam joj rekao da mi je ostalo još malo para.
I obećao sam joj vazu za cveće. To ću joj kupiti kad sledeći put budem išao u MIKEJU.“

Čiča bi još pričao za Sorabsku TV da ga nije prekinuo novinar koji je hitao na sledeći zadatak. Da intervjuiše damu koja je u VIP salonu pila šampanjac sa svojim pratiocima.

“ Sve je vrlo povoljno znate. Opremiću još jedan stan sa nameštajem iz MIKEJE. I ovaj restoran mi se dopada. Služe najbolja vina. “ Samo je to imala da izjavi dama.

I dok su neki novinari trčali za Sultanom, vezirima, vođama malim, naš novinar je odlučio da i sam kupi jednu činiju, vazu i da pojede nešto. Predugo je tu.

Stvarno, pravi se bum desio na sorabskih +39 stepeni.

Kao da nikada nijedna radnja otvorena nije. Kao da druge ne postoje. Ali, jedna je MIKEJA, kupujte u njoj Sorabljani moji. I na plus 39 i na minis 15, tu ćete naći i iglu i lokomotivu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.