Sive i boje duge, treći deo

“ Povrede Vašeg supruga su takve, da on..on neće više moći da hoda. Oduzet je od struka do dole.“ Lekar je zbunjeno i uplašeno saopštio „osudu“. Počela je da plače, a onda je lekar dodao „Već smo saopštili to pacijentu i prilično mirno je reagovao“. Bila je u šoku.

Ušla je kod njega u sobu. “ Pa, idemo dalje. Važno je da mi ruke i mozak rade“. Oduševila se što je on takav optimista, ali je podsvesno mislila da je on još u stanju šoka. Pogrešila je. Stvarno je bio optimista.

Prodali su stan koji se nalazio na šestom spratu. Kupili su kuću i zahvaljujući kreditima preuredili je da njemu bude lako da se kreće u kolicima.

Tokom boravka u bolnici, saznao je da će možda imati i problema sa disanjem i još nekih, koji prate njegovo stanje. Nije ga to uplašilo.

Odbio je invalidsku penziju, samo je odustao od mesta glavnog urednika. Nastavio je da radi kao kolumnista, i imao je dobra primanja i dalje.

Tanja se teško pomirila sa činjenicom da joj je otac invalid.

Ipak, život se nastavio, i ponovo su i pored svih nevolja postojali dani boje duge.

Godine su prolazile. Tanja je odrasla i završavala četvrti razred gimnazije, kada joj je otac preživeo prvo lakši, a zatim teži srčani udar. Treći je bio koban.

Ni Tanja a ni ona nisu mogle da se pomire sa strašnom istinom da njega više nema. Nema njegovog blagog glasa, vedrine, ljubavi koju im je pružao.

Godinu dana posle očeve smrti, Tanja je otišla u Ameriku, na razmenu studenata. Kada je taj period prošao, ona je upoznala momka sa kojim je odlučila da se venča, i da nastavi studiranje i život tamo.

Svadba je bila lepa, i Tanja je bila srećna. Ona se radovala kćerkinoj sreći.

*****

I eto, danas je sama. Posle povrede kičme otišla je u invalidsku penziju iako je bila još relativno mlada sa četrdeset i nešto godina. Jako joj je nedostajala ljubav. Nedostajala joj je kćerka. Povukla se u sebe.

Dok je kiša dobovala po prozorima, donela je odluku da promeni život. Da ga učini veselijim i sadržajnijim.

NASTAVIĆE SE-

1 thought on “Sive i boje duge, treći deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.