Sive i boje duge, drugi deo

Udala se mlada. Tek je završila gimnaziju i spremala se da upiše fakultet kada je upoznala Njega, jednog od pripadnika „sedme sile“ kako su zvali novinare.

Bio je desetak godina stariji, možda manje, a možda i malo više. Bio je stric jednog njenog druga koji je sa njom polagao prijemni. Posle prijemnog je celo društvo otišlo u kafić.

Tek kasnije, kada se rodila Tanja, ona je shvatila da je on težak alkoholičar. Ali, volela ga je i dalje, bez obzira što često nije donosio platu kući već je potrošio na piće i drugare.

Zbog nje je otišao na lečenje. Da bi dokazao koliko voli Tanju i nju. Vratio se izlečen, ali bez posla.

Za to vreme, ona je gajila dete i učila. Polagala je ispite. Želela je i ona da završi žurnalistiku, bez obzira na to što joj je on ponekad govorio da je novinarstvo zanat i da ne mora da završi fakultet da bi bila novinar. Ipak, njeni su želeli da ona ima visoko obrazovanje, i sama je to želela. Zato je majka čuvala Tanju dok je ona bila na ispitu.

On je brzo našao novi posao, postao je glavni urednik jednog štampanog medija. Sreća ih je pratila na svakom koraku.

Ljubav je bila velika, imali su dete, ona je završavala svoj fakultet, on je imao veliku platu. Živeli su u lepo opremljenom stanu, išli su na zimovanje, išli su na letovanje.

****

Šta se dogodilo sa mojim životom kada je postao ovako prazan? Pitala se tog sivog dana. Ponovo je preživljavala dane boje duge, kiša je još padala a ona se u mislima vraćala u prošlost.

Njihov život se promenio kada je on imao saobraćajnu nesreću. Tanja je završavala drugi razred osnovne škole, a ona je već par godina radila u jednoj velikoj redakciji, kada im se život zauvek promenio.

 

NASTAVIĆE SE-

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.