Sedam sestara Lusinda Rajli

Da li ste nekada posmatrali zvezdano nebo, pokušavajući da saznate koja sve sazvežđa postoje? Da li ste nekada razmišljali o vašim precima i ukoliko jeste, koliko ste saznali i kako ste reagovali na ta nova saznanja?
Da li za ljubav, onu beskrajno veliku, postoje pravi i pogrešni trenuci?

Inspirisana legendom o sazvežđu Plejada poznatijem kao „Sedam sestara“ poznata književnica Lusinda Rajli odlučila je da napiše serijal Sedam sestara i ispriča nam epsku bajku o životu šest usvojenih sestara koje je usvojio Tata Solt, milioner misterioznog života, čija je i smrt obavijena misterijom.

Tata Solt je voleo astronomiju i proučavao je sazvežđa. Jednog dana je usvojio bebu, devojčicu i dao joj je ime Maja.
Putujući po svetu u velelepnu vilu na Ženevskom jezeru donosio je nove devojčice: Ali ( Alkionu), Zvezdu ( Asteropu), KeKe ( Keleno ), Tigi ( Tajgetu) i Elektru. Sedmu sestru Meropu iz sazvežđa “ Sedam sestara“ nije uspeo da pronađe.

Priča o životima sedam sestara počinje onog dana kada je Maja, najstarija sestra koja je boravila u Londonu kod prijateljice saznala da je Tata Solt preminuo.

Vraća se kući, tu od Marine, žene koja ih je sve odgajila saznaje da je Tata Solt već sahranjen.

Sestre se okupljaju u domu svog detinjstva skrhane zbog iznenadne smrti svog poočima. Sve su zapanjene saznanjem da je on već sahranjen, a advokat njihovog poočima donosi im neobičnu spravu nalik globusu na kojoj su ispisane na grčkom jeziku poruke za sve njegove devojčice. Dobijaju i pisma koja im je otac ostavio.

Poruke sa grčkog prevodi Maja koja je po profesiji prevodilac i potom sve one saznaju da su dobile i geografske kordinate koje upućuju na mesta gde ih je otac pronašao.

Maja kreće da pronađe svoje pravo poreklo i biološke roditelje.

Ovaj prvi deo serijala čita se u jednom dahu. Nalik bajci on nam otkriva i delove istorije i sudbine različitih ljudi. Upoznajemo se sa velikom ljubavlju koja je nažalost imala prepreku, ali i sa ljubavlju koja je srušila granice između kontinenata.

Fotografija preuzeta sa sajta Lagune

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.