Recept za sreću, treći deo

Tog petka je Milena uzela slobodan dan. Sredila je stan, išla kod kozmetičarke i frizerke, a za večeru je spremila lazanje i čokoladnu tortu. Kupila je i nekoliko vrsta pića. Nije žalila što će joj sledećeg meseca doći veći račun za kreditnu karticu.

Darko je bio oduševljen lazanjom, a svidela mu se i torta. Uz kafu su prvo pričali o poslu, a zatim je Darko zamolio da ga sasluša.

  • Milena, nismo deca. Znam da možda nije u redu kada si u vezi sa nekim sa kim radiš, ali ja..
  • Darko..

Poljubio je. Počela je da plače u njegovom zagrljaju. Kasnije su pili orahovaču koju joj je donela tetka i razgovarali su o svemu.

  • Mislila sam da je za mene život završen. Ne razumem ni ovo što nam se sada dešava.
  • Milena, već godinama sam te posmatrao dok smo vodili neobavezne razgovore u kafiću ili u hodniku zgrade. Sviđaš mi se odavno. Radovao sam se kao malo dete kada sam saznao da ćeš raditi sa mnom. A onda sam bio tužan zato što si ti patila.
  • Volela sam svoj prvi posao. Pogrešila sam što sam tražila premeštaj, ali ipak..nisam znala šta sve može da se desi u životu..hvala ti..
  • Ne zahvaljuj mi, ljubav ne traži to. Ljubav ne traži ništa. Dovoljno je da budemo zajedno.

****

Vest da su Darko i Milena zajedno brzo se proširila preduzećem. Niko im nije zamerio. Oboje su bili slobodni i relativno mladi.

Šest meseci kasnije su se venčali. Milena je izdala svoj stan i prešla da živi kod Darka. Stan je bio veći. Dve plate i kirija su bile dovoljne za njih dvoje.

Godine su prolazile. Kada su blizanci Matija i Marko pošli u treći razred gimnazije, Darko je otišao u penziju.

Više ni Milena ne radi. Danas putuju, druže se sa prijateljima i kad god Milena pravi lazanju sete se oboje tog petka kada je počela njihova priča. Našli su oboje recept za sreću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.