Ram za jednu sliku

Prljavim rukama je trljala svoje čelo. Previše je popila i sada je glava strašno bolela. Nije mogla da ustane sa zadnjeg stepenika u svojoj zgradi. Noć je odavno pala, a ona je sedela tu, nemoćna da se pomeri. Kao kroz bljesak u glavi, seti se da kod kuće čekaju osmogodišnji Ivan i petogodišnja Tara. Njena deca. Dobijena u braku sa gospodinom savršenim. Imao je svoju firmu, nije pio, nije pušio, bio je bez poroka. Ovih dana se borio za starateljstvo nad decom. Ostavio je pre godinu dana kada ga je u kući dočekao haos, poluskuvan ručak, musava i gladna deca i ona sa flašom vinjaka i pepeljarom punom opušaka.

Da, imam decu, setila se u trenutku. Moram zbog njih kući. Bila je sva prljava jer je pala u blato, nedaleko od zgrade. Tada je uspela da se dogega do zgrade.

Sada je bauljala stepenik po stepenik. Morala je da dođe do drugog sprata.

***

Vrata nisu bila zaključana. Ivan je sedeo sa kanticom eurokrema i gledao neki crtani film na dvd-u. Tara je spavala na trosedu, pored njega.

– Mama, konačno si došla! Uzviknuo je i u glasu mu se osetila ljutnja. Mazao sam Tari krem na hleb. Malo sam se posekao.

Gledala je svog dečaka a suze su joj klizile niz lice.

– Ide mama da se okupa, pa ću ti napraviti sendvič i ugrejaću mleko..zaplitala je jezikom.

Hladna voda ( jer nikoga nije bilo da ugreje bojler ) je malo otreznila.

Odnela je Taru u njenu sobu, a onda napravila i sebi i Ivanu sendviče, i njemu je još napravila kakao.

– Ljubi te majka, neću više da pijem, obećavam!

– Hoću kod tate, hoće i Tara. Ti nikad nisi sa nama i stalno jedemo isto. Baka bolje kuva od tebe a zna i da pravi torte.

Nije htela da se svađa sa njim. Zapalila je cigaretu i pogledala sliku koja je stajala u ramu, na vitrini pored televizora. Njih četvoro. Prišla je slici i bacila je. Staklo i ram su se slomili.

– Idi da spavaš, ja ću ovo počistiti.

Ivan je otišao, a ona je uzela novu flašu vinjaka i otvorila novo paklo cigareta. Počistiće staklo sutra..

NASTAVIĆE SE

3 thoughts on “Ram za jednu sliku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.