Prikaz romana „Zauvek moj dragi“ Džodžo Mojes

Ako ste čitali romane Dok nisam srela tebe i Posle tebe Džodžo Mojes, sigurna sam da će vam se dopasti i ovaj nastavak priče o mladoj i simpatičnoj Engleskinji Luizi Klark.

Roman Zauvek moj dragi upoznaje nas sa životom bogataša u Njujorku. Luiza Klark dolazi u Njujork da bude asistentkinja bogatoj Agnes Gopnik. Luizin život u Njujorku se menja. Međutim, sve vreme se seća svoje velike ljubavi Vila Trejnora, ljubavi koja se tragično završila.

Kakvi su bogati Njujorčani, kako izgleda druga, siromašnija strana ovog velikog grada, šta će se desiti kada Luiza sretne dvojnika Vila Trejnora, da li će opstati njena veza sa bolničarem Semom od koga je udaljena hiljadama kilometra, saznaćete u ovom romanu. Ne želim da vam prenosim sve detalje, jer vam tada čitanje neće biti zanimljivo.

I u ovom, kao i u prethodna dva romana o Luizi Klark, Džodžo Mojes na duhovit i jedinstven način obrađuje neke ozbiljne teme. Ovoga puta to su teme o LGBT vezi kao i pitanje o potrazi za sopstvenim identitetom.

Kako će roditelji prihvatiti činjenicu da njihova kćerka ima devojku, a ne dečka? Šta radimo kada neko, po svaku cenu, želi da nas promeni, da od nas napravi neku drugu osobu?

Da li je dobro biti svoj i ne prilagođavati se sredini, uprkos tome što možemo da naiđemo na prepreke i osudu? Da li opstaje ljubav koju dele hiljade kilometara?

Odgovore na ova pitanja daje nam Luiza Klark u romanu Zauvek moj dragi.

Fotografija preuzeta odavde

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.