Prikaz romana „Posle tebe“ Džodžo Mojes

Džodžo Mojes je engleska književnica čije romane neopravdano svrstavaju u čiklit literaturu. Roman „Posle tebe“ drugi je po redu roman u serijalu o Lujzi Klark.
Dok se u u romanu „Dok nisam srela tebe“ Džodžo Mojes osvrnula na pitanje eutanazije, u romanu „Posle tebe“ glavna junakinja Lujza se bori sa depresijom nakon gubitka svoje velike ljubavi Vila Trejnora.

Lujza odlazi na psihoterapije u grupu koja okuplja ljude koji su izgubili svoje najmilije. Tu između ostalih upoznaje Džoša, dečaka koji je izgubio majku. Džoš je blizak sa ujakom Semom koji radi kao bolničar u Hitnoj pomoći. Kako je Lujza srela Sema i da li se rodila nova ljubav prepuštam vama da otkrijete. 🙂

“ Posle tebe“ je roman koji je i tužan i pomalo duhovit ali ja sam imala preterano jaku emociju dok sam ga čitala.

Šta se dešava kada izgubite voljenu osobu i drage osobe koje vam mnogo znače u životu? Kako nastaviti život bez njih? Kako pobediti depresiju i proći kroz sve faze tugovanja?

Teško je. Preteško. Sada, posle šest godina stagniranja u mestu mogu da krenem dalje. Konačno je depresija pobeđena i mogu ponovo da volim.

Preporučujem roman Džodžo Mojes svima vama koji tugujete danas ali i vama koji ste srećni i zadovoljni. Onima koji tuguju mogu da poručim da može da se preboli, ali da sećanja zauvek ostaju da žive u nama.

Vama koji ste srećni želim da kažem- čuvajte svoju sreću, negujte ljubav prema emotivnom partneru i prema bliskim rođacima i prijateljima, jer je ta ljubav dragocena, znači onima kojima je pružate u istoj meri koliko i vama samima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.