Prikaz romana Mostovi beskraja

Milicu Petrović, autora romana „Mostovi beskraja“ upoznala sam na jednom net forumu. Kroz pp dopisivanje zaključile smo da obe pišemo i da nam je ljubav prema književnosti ista. Velika.
Spomenula sam joj moj roman koji nikako ne stižem da sredim i pripremim za objavljivanje. Dobila sam odgovor da je ona jedan roman napisala, ali da nije imala mogućnosti da ga štampa u velikom tiražu, i da ga predstavi široj srpskoj javnosti.

Roman „Mostovi beskraja“ objavljen je u jednoj manjoj slovenačkoj izdavačkoj kući. Manji tiraž prodavala je knjižara Dobra knjiga.

Kakav je to roman koji sam čitala u PDF izdanju, o čemu se radi u njemu kada je ostavio jak utisak na mene? Roman pripada beletristici-fikciji. Trejler koji je napravila Milica Petrović daje neka naznake kakva je radnja romana 🙂

Sanja, mlada devojka koja radi u jednoj firmi za veleprodaju računara jedne noći umire od izliva krvi u mozak. Postaje svesna da je umrla, i mnogo pati zbog roditelja. Jedna dobra lutajuća duša pomaže joj da stigne do belog tunela koji razdvaja svet mrtvih od sveta živih ljudi.

Putujući do tog tunela sreće se sa dobrim, ali i lošim lutajućim dušama.
Ovo je samo delić koji želim da vam predstavim. Dok sam se bližila kraju, shvatila sam da je ovaj roman različit od onog popularnog  romana „Put do koga se ređe ide“ i da se beskrajno mnogo razlikuje od priča u časopisu „Treće oko“.

„Mostovi beskraja“ nose u sebi pregršt dobrih pouka, saveta kako da budemo bolji ljudi. Na osnovu toga zaključujem da ima veliku vrednost.
Milica Petrović je izrazito maštovita i veoma kreativna, a iznad svega poznaje tehniku pisanja. Roman je pisan jednostavnim, rečima, svima razumljivim.
Milica je iznela svoje mišljenje o tome kako bi mogao da izgleda život posle smrti. Jako mi je žao što ona kao nov, nepoznat pisac nije imala mogućnosti da ga štampa u većem tiražu, i da ga promoviše ljubiteljima lepe književnosti.

***

„Mostovi beskraja“ je prva knjiga koju sam pročitala u elektronskom izdanju, i prva iz oblasti fikcije. Do sada nisam čitala takve knjige.

Razmišljam o „Mostovima“ od trenutka pročitane poslednje strane do danas.

Postoji li život posle smrti? Da li je smrt samo umiranje našeg fizičkog tela a duša nastavlja da živi u nekom novom Univerzumu, ljudima nepoznatom?

Da li zaista postoje raj i pakao, i da li izgledaju onako kako ih mi zamišljamo? Ko sve živi na drugim planetama, da li na njima zaista postoji život?

Mnoga pitanja postavljam samoj sebi. Verujem u Boga i želim da verujem da smrt nije kraj.

Da li je sve onako kako je opisano u ovom romanu, ne znam. Jedino znam da ja ne bih mogla da napišem sličan roman jer sam previše okrenuta sadašnjosti.

Na kraju ovog prikaza želim da napomenem da Milica Petrović sprema drugi roman i da bih želela da on bude bolje promovisan i dostupan široj javnosti.

Takođe želim da obavestim sve one koje zanima ova tematika da mogu da me kontaktiraju preko kontakt forme ili kroz komentare ispod teksta, i da ću svakome poslati roman kako bi ga čitali u PDF izdanju. Verujte mi da vredi ponekad zaviriti u sopstvenu dušu, i otkriti nešto što do sada nismo znali, ili nismo razmišljali o tome. Roman “ Mostovi beskraja“ vredi pročitati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.