Prikaz romana „Fatalno liječenje“ autora Robina Kuka

Svi smo nekada, iz različitih razloga morali da ostanemo u bolnici. Starije generacije pamte sređene bolnice i dobru bolničku hranu. Ljubaznost lekara i medicinskih sestara.

Ja svoj boravak na jednom poznatom Institutu pamtim po neljubaznosti lekara i po nesređenoj, neokrečenoj bolnici.

Zamislite sada da se nalazite u Americi, sredinom osamdesetih godina prošlog veka, u malom gradiću. Iz nekog razloga morate da odete u opštu bolnicu „Barlet“.

Dočekuje vas ljubazno medicinsko osoblje, bolnica je sređena. Medicinski aparati su novi. Nakon izvršene operacije ili lečenja, stanje vam se popravlja, ali se ubrzo i pogoršava. I pored truda medicinskog osoblja vi umirete. I vaša smrt nije jedina. Pored vas umiru pacijenti operisani ranije zbog zloćudnih tumora, ali koji se već dugo vremena osećaju dobro i u bolnicu su došli radi operacije slomljenog kuka, npr.

Anđela, Dejvid i njihova kćerka Niki Vilson dolaze u taj maleni gradić kako bi počeli da rade poslove za koje su se školovali. Dejvid je lekar opšte prakse, Anđela je patolog.

Na prvi pogled gradić im se čini da je savršen za njihovu malu porodicu. Meštani ih rado dočekuju. I mala Niki koja ima jednu respiratornu bolest upoznaje nove prijatelje.

Uskoro se susreću sa misterioznim smrtima u bolnici, silovanjima na bolničkom parkiralištu, i preti im opasnost.

Da li će iz vrtloga tajni, smrti i opasnosti porodica Vilson izaći nepovređena možete pročitati u trileru “ Fatalno liječenje“ poznatog autora medicinskih trilera Robina Kuka.

Roman je štampala hrvatska izdavačka kuća „Leo commerce“ i ovde je možete naći na sajtovima Kupindo, Kupujem prodajem ili u bibliotekama.

Drugi roman Robina Kuka “ Napad“ možete kupiti u Delfi knjižarama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.