Priče iz života, treći deo

Marko je čitao mejl nekoliko puta. Nepoznata devojka se potpisala kao Tiki. Razmišljao je ko bi to mogao biti, a onda se setio da je blogerka i da joj je ostavio lep i nežan komentar na blogu. Žurio je na posao, jer je menjao jednu koleginicu. Odgovoriće na mejl kada se vrati kući.

Tog dana je upoznao Tijanu, jer su zajedno pili kafu za vreme velikog odmora. Između ostalog, rekla mu je da podstiče učenike da otvaraju blogove, jer i ona sama piše. Rekao joj je da je i on bloger i smejali su se, a zatim ušli u školu kada je zvonilo za početak časa.

Kada je došao kući setio se da nije pitao Tijanu kako joj se zove blog i koji nadimak koristi. Nije joj rekao kako se zove njegov blog i koji pseudonim-nadimak koristi.

Posle večere je uključio laptop, zapalio cigaretu, napravio sok od ceđene pomorandže i seo da odgovori na mejl nepoznate devojke. Pisao je i brisao, i kada je napisao četvrtu verziju mejla, bio je zadovoljan.

“ Draga Tiki,

Tvoj mejl me je iznenadio i obradovao. Drago mi je što ti se svideo moj komentar. Kako to da te niko nije zvao „Dušo“? Koliko imaš godina i odakle si? Ukoliko smo iz istog grada možemo tokom vremena, kada se bolje upoznamo, i da se vidimo negde na piću. Javi se.

Maks“

*****

Tijana je čitala mejl Jeleni. Ona je bila srećna zbog svoje drugarice. “ Možda je on onaj pravi Tićo, šta misliš? „

“ Ne mislim još ništa. Deluje simpatično i lepo piše i na blogu. Čitam redovno njegove tekstove. Videćemo..“

*****

Vreme je prolazilo. Mejlovi su se razmenjivali. Tijana je bila srećna. Marko je takođe bio srećan, ali je bio nestrpljiv da upozna Tiki koja mu je malo pisala o sebi. Više je pisala o knjigama koje voli, o filmovima, muzici. I o životu. Još je izbegavala susret.

****

Poslao joj je kraći mejl. Između ostalog pitao je šta misli o tome da razmene brojeve telefona i da se čuju.

Jelena je ubeđivala Tijanu da mu pošalje broj svog mobilnog telefona.

“ Ne deluje kao neki manijak. Izgleda da je dobar čovek. „

“ Jelo, a šta ako je ovo ipak neka prevara, zar mene neko može da zavoli i da me pritom ne vidi? „

“ Napisao je da mu je važnija lepota duše, a i ti Tićo nisi ružna! !“

Dugo je Jelena ubeđivala Tijanu da pošalje mejl sa brojem telefona. Na kraju je pristala.

NASTAVIĆE SE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.