Priča o ljubavi obično ugnjavi, peti deo

Nemoj molim te da mi šalješ romantične SMS poruke. Priča o ljubavi obično ugnjavi- rekla je Suzana Dejanu kada se vratio kući sa posla.

Voliš tu Borinu pesmu- sa osmehom je pitao Dejan.

Zapamtila sam te reči jer je to istina. Istina o ljubavi. Ja ne volim da me niko gnjavi, niti ja gnjavim druge.

Imaš čudan stav o ljubavi draga..prošaputao je Dejan, a Suzana je počela da viče i da plače. Suze i viku, kao i neslaganje sa njegovom majkom, pripisivao je njenom drugom stanju.

Molio je majku da se ne svađa, Suzana je trudna.

Izbegavao je da mnogo pije tih meseci, dok se nije rodila Sara. Kada se Sara rodila slavio je sa društvom dva dana.

Suzana mu je sa pravom prigovorila, mislio je tada, što nije kupio najskuplje za svoje dete. Ali, podigao sam kredit i kupio najlepše što sam znao, razmišljao je sada, dok se svega sećao.

Suzanin novac koji je dobijala od roditelja gomilao se na štednoj knjižici.

Njeni roditelji su tri meseca posle Sarinog rođenja došli da vide unuku. Bili su obični, vredni ljudi, dobri, i lepo su se slagali i sa Dejanom i sa njegovom majkom. Sami su za Suzanu rekli da je samovoljna i razmažena, i da Dejan ne treba da obraća pažnju na njene hirove.

Ali..kada je Sara imala dve godine, Suzana je sve češće i češće bila nezadovoljna. Zbog toga je Dejan odlučio da radi i posao automehaničara kako bi joj udovoljio.

Počeo je da pije više nego ranije. I polupijan bi u kafani rekao drugarima da mu je žao što se oženio sa Suzanom. I da mu nije jasno šta je ona očekivala od njega, kada se trudio da ima punu kuću, sređenu kuću. Nikada Suzani ni dinar nije zatražio.

Ljubav obično gnjavi, i ta priča o ljubavi- smejala mu se u lice kada bi joj doneo cveće za osmi mart ili za rođendan.

Jedne noći je došao pijan, ona je bila budna, i tada je pitao, zašto se ona uopšte udala za njega, kada je očigledno da ga ne voli?

Da ne bih ostala baba devojka a htela sam i dete u braku, drsko mu je odgovorila i zalupila vratima od sobe.

Par dana kasnije, došao je pravo kući sa jednog posla i imao je malo vremena da odmori, do drugog posla. Pitao je Suzanu da li želi razvod. Odlučno je odbila.

I tako je vreme prolazilo. Sara je rasla, Dejan je obožavao svoju devojčicu, a Suzana je sve više vremena provodila van kuće iako nije radila. Kada je bila kod kuće i kada je on bio tu, govorila mu je da je slabić, da je siromah, da se ne trudi da postane bogat.

Dejanova majka je čuvala Saru, a onda je Suzana upisala u vrtić. Mora da se druži sa vršnjacima. I tu se Dejan složio sa njom, jer je odluka bila dobra.

Međutim, sijaset stvari u njihovom zajedničkom životu nije bilo dobro.

Nastaviće se-

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.