Priča o ljubavi obično ugnjavi, drugi deo

Sve bolnice skoro da liče jedna na drugu. Definitivno, imaju isti miris. Taj bolnički miris pomešan od sredstava za dezinfekciju, i lekova, krvi probudio je Dejana.

“ Zašto ste skočili? “ pitao ga je čovek u belom. Lekar.

“ Zato što mi je dosta života! “ odgovorio je tihim glasom.

Posle toga su ga prebacili na psihijatriju. Nije imao unutrašnje ni spoljne povrede, bio je samo dobro ugruvan od skoka.

Ostao je nekoliko dana u bolnici. Javio se majci, da ne brine. Lekarima je dao čvrsto obećanje da će ići na lečenje od alkoholizma, da više neće pokušati samoubistvo, i otpustili su ga sa podužim izveštajem za lekara opšte prakse.

Od lekara je dobio recepte za lekove, otvorio je bolovanje i na povratku kući svratio je u apoteku.

Dejane, rekao je samom sebi, vreme je da nešto učiniš. Na dnu si. Hajde gore, ako možeš.

Majka je plakala, a on je ćutao. Posle ručka i kafe pitao je za Suzanu i Saru. Majka je ćutala. Njoj se nije javila.

Pozvao je kolegu iz fabrike u kojoj je radio kao šef smene. Rekao mu je da je bolestan i pitao za platu. Kasni već tri meseca. Kolega Đole je bio zabrinut za njega i obećao je da će doći neko da ga poseti, od kolega.

Nije znao šta dalje da radi. Sedeo je u praznoj sobi, posmatrao dečiji krevetić i svoj bračni krevet. Ormani su bili prazni, sem onog dela u kome je stajala njegova garderoba.

Razmišljao je da zove Suzanine roditelje, ali je odustao od te ideje. Popio je terapiju i legao da spava. Bolje će razmišljati posle sna. Snovi okrepljuju, tako kažu.

******

Sanjao je Saru. Sanjao je da je odveo svoju kćerku u luna park i da joj je kupio veliku šećernu penu. Sara se smejala. I on se smejao. U snu nije bilo Suzane.

Kada se probudio, bilo je već veče. Prazna soba. Majčini glasni uzdasi u drugoj sobi i pojačan televizor.

Upalio je svoj stari kompjuter i pustio je muziku. Laganu, staru muziku. Počeo je da plače.

Gde je pogrešio? Ko je pogrešio? On ili njegovi roditelji? Zašto je umesto gimnazije završio u fabrici koja pravi delove za automobile? Zašto je radio i kao automehaničar, kad ONA to nije znala da ceni? I još mnogo pitanja ZAŠTO, te noći su ostala bez odgovora.

Nastaviće se –

1 thought on “Priča o ljubavi obično ugnjavi, drugi deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.