Priča o jednom životu, drugi deo

Aleksandrini roditelji su se upoznali na Filološkom fakultetu. Otac je studirao nemački jezik, a majka srpski jezik i književnost. Na početku su se družili, a zatim spontano počeli da se zabavljaju. Sanjarili su da po završetku fakulteta započnu zajednički život, da pronađu posao u nekoj školi, da imaju decu i kuću sa velikim dvorištem.

Aleksandrin otac je odmah po završetku fakulteta dobio posao prevodioca u jednoj firmi. Svetlana, njena majka, nije uspela da dobije posao u školi. To ih nije sprečilo da se venčaju, i da uz pomoć roditelja renoviraju jednu malu kuću, kupljenu uz pomoć jednih i drugih roditelja.

Sreća je bila potpuna kada je Svetlana ostala trudna. Aleksandra je bila željeno dete, dete rođeno iz ljubavi.

Posle porođaja Svetlana je dobila sepsu i umrla. Aleksandra, beba koju je toliko čekao, otac nije želeo da vidi. Pozvao je Svetlanine roditelje, takođe skrhane od bola, da dođu u bolnicu po bebu. On nije imao snage da misli na dete u trenucima kada je izgubio ženu koju je obožavao. Pokušao je da izvrši samoubistvo, ali ga je majka na sreću videla. Završio je u bolnici. Kada je posle par meseci izašao iz bolnice, odlučio je da proda kuću i ode iz zemlje. Tu ga je sve podsećalo na Svetlanu.

Malu Aleksandru je video nekoliko dana pre odlaska. Sa Svetlaninim roditeljima se dogovorio da ga obaveštavaju kako je dete. Otišao je a Aleksandra je ostala da odrasta sa deda Radivojem i baka Nadeždom.

Detinjstvo joj je bilo ispunjeno ljubavlju i smehom. Baka i deda su joj objasnili da joj je majka umrla, da je na nebu i da je čuva kao anđeo, a kada je pitala za oca rekli su joj da je morao da ode da zaradi puno para i da će se jednom možda vratiti.

Oni su znali da se on nikada neće vratiti, ali devojčici nisu želeli da muče sa teškim stvarima. Tek kada je odrasla saznala je da joj je majka umrla na porođaju, a da je otac bio nespreman da brine o njoj.

Dani su prolazili, godine takođe, i došlo je vreme polaska u školu.

Tu počinje novo, pomalo drugačije poglavlje u Aleksandrinom životu.

– Nastaviće se –

2 thoughts on “Priča o jednom životu, drugi deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.