Priča o jednoj Višnji, drugi deo

Višnja je probala tabletu iz radoznalosti. Ubrzo je počela da igra uz muziku i osećala se lepo. Tada nije znala da je Uroš dugogodišnji narkoman i diler droge. Nije izgledao tako. Visok, uvek doteran, nasmejan nije delovao kao neko ko je koristio drogu. Doduše, retko je sam uzimao tabletice i marihuanu, više je prodavao.

Tetka je bila ljuta kada je videla da Višnja nije spavala kod kuće. Morala je da joj prizna da je bila na žurci i da se lepo provela.

Još uvek je redovno išla u školu i trudila se da uči što bolje može. Ali, Uroš joj je često donosio tabletice i marihuanu. Ubeđivao je da proba i marihuanu. Pred njegovim navaljivanjem Višnja je popustila. U njegovom stanu je probala „travu“. Verovala je da treba da ga  posluša jer se plašila da će je ostaviti ukoliko ne udovolji njegovoj želji. Posledice nesigurnosti su ostale. Tragovi iz detinjstva nisu mogli da se izbrišu.

***

Posle nekoliko meseci, tetka je videla promene kod svoje sestričine. Popustila je u školi, postala je ćutljiva i previše nervozna. Tetka je pozvala njenu majku da dođe.

Kada je videla majku Višnja se nasmejala

– Mnogo ti je vremena trebalo da dođeš. Dobro je, evo lično te pozivam na svadbu. Udajem se.

Višnja nije prestajala da se smeje. Ni tetka a ni majka nisu znale šta da rade. Videle su da postoji problem, ali Višnja je to negirala. Govorila je da je sve u redu, da voli Uroša, rodiće njegovo dete, a školu će vanredno završiti, ionako je ostalo samo drugo polugodište četvrtog razreda.

****

Višnja je postala narkoman, ali nije želela to da prizna sebi. Nije želela lečenje. Venčanje sa Urošem bilo je skromno. Majka je bila na svadbi, otac nije. Uroševi roditelji su mislili da će im se sin promeniti sada kada treba da postane otac.

Višnja je prestala da puši ali je povremeno gutala tabletice koje je sada zvala „tabletice za smirenje“ jer je beba bila nemirna a ona sama jako nervozna. Često je imala krize a Uroš joj nije dozvoljavao da se drogira dok je trudna.

Tih devet meseci je bilo strašno za Višnju, a onda je rodila Marka, malenog dečaka crne kosice.

– Nastaviće se –

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.