Prednovogodišnji tekst

Laganim koracima napušta nas ova godina. U mnogim aspektima života bila je loša. Tužna i ružna.

Hvata me polako novogodišnja euforija. Juče sam kupila mlevenu Plazmu, na akciji, zbog „Plazma torte“ koja se pravi za novogodišnje veče.

Razmišljam kako da ukrasim stan, a da to ne bude kičeraj. Ne treba mi velika jelka, možda poneki balon i mala jelkica plus svećice kupljene kod Kineza koje traju jer se pravilno upotrebljavaju.

Klinci će dobiti novac. Prerasli su dečije paketiće, Deda Mraza i slične stvari. Sada ih zanima „živa lova“.

Sestra i zet dobijaju ručak prvog januara, a možda im nešto i kupim, zavisi od finansija.

Mama i ja planiramo da kupimo novi roman Filipe Gregori.

Sve je ovo jako skromno. Živim u Srbiji, ne u Njujorku.

Ranije sam čekala novu godinu kod komšije koji je pravio žurku svakog 31. decembra. Bila sam puna želja, poleta, i volela sam to čekanje nove godine. Sada skoro svako veče „čekam“ novu godinu, jer nikad ne legnem pre jedan.

Sećam se i nove godine dočekane na Trgu, kada sam delila kuvano vino ispred svoje nekadašnje političke stranke.

Ovu novu godinu dočekujem kod kuće, uz kuvanu rakijicu ili kuvano vino. Biće nešto i hrane. Imam komp, muziku, kablovsku tv i neće mi biti dosadno.

Ne pravim velike planove za 2015.godinu. Biće ono šta mora biti. Kad god pravim planove, nešto se desi i plan se pokvari.

Jedino šta želim je dobro zdravlje. Mojoj porodici, prijateljima, poznanicima, svima koje volim i koji mene vole, i svim dobrim ljudima ove planete.

6 thoughts on “Prednovogodišnji tekst

  1. A zamisli da zivis u Njujorku sa ovim „srpskim“ primanjima i nema nikog tvog, jer su svi ostali u Bg, ovako si svoja na svome sa svojima! 😉 Ziva bila i sve najbolje! 😀

  2. I ne treba praviti neke velike planove, bolje je neke male, laganije pa ako od toga bude i nešto vše od planiranog onda je super.
    Sve najbolje, Rado! 😉

  3. @ Dule, volim što sam ovde, među svojima, @Dragana, slažemo se po pitanju planova, @Luna, zdravlje je najvažnije, @ Blogi, i ja bih volela da sam na Trafordu, sa ekipom

  4. Da parafraziram? Nova godina će, a ja još nisam odlučila koju ću pidžamu da obučem. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.