Podrška za Veljka Pajovića

Bilo je dana kada sam pisala tekstove podrške Bati Počuči, Sarapi, Andreju Fajgelju..Ni sanjala nisam da ću pisati o Veljku Pajoviću, vrsnom novinaru, legendi Studija B koji je najuren sa ovog radija. Nezavisni internet portal OPOZICIONAR jedan je od retkih medija koji se oglasio  posle Pajovićeve objave na Twitteru.

Vidim da se na Fejsu ne govori o ovoj smeni. Nema diskusije ni na forumima, bar onim koje ja pratim.

Svi vi koji ne živite u Beogradu, i ne slušate Studio B, možete da me pitate zašto pišem o nekome koga ne poznaje pola Srbije. Možda će biti i onih koji će reći da je ovo loš tekst, i da nisam kompetentna da pišem jer nisam po struci novinar.

Neko će preskočiti ovaj blog jer ne pišem o Ceci, Veci, Meci, ne pljujem Crkvu, nisam IN.

Veljko Pajović je jedan od retkih PRAVIH novinara u Srbiji. Na moju sreću, poznajem još neke novinare koji su pravi..odnosno slobodni novinari. Novinari koji imaju britko pero i odličnu dikciju preko potrebnu u elektronskim medijima. Žao mi je što se nisu oglasili ti moji poznanici i prijatelji.

Podržavam Veljka Pajovića, ne samo zbog toga što je on jedan beogradski šmeker, već je i odličan novinar i njegov odlazak sa Studija B je znak da normalno, pravo novinarstvo u Srbiji više ne postoji. Gasi se.

Ova vlast je ponizila, po ko zna koji put, novinare. Ponizila je profesiju od koje zavisi.

Privatizacija medija je gotova stvar. Svi su ćutali dok su se mediji prodavali. Razumela bih da su ih kupovali profesionalci, ali…

Konkretno, Studio B je kupila porodica potpuno nepoznata široj javnosti. Čini mi se da su oni kupili i Index radio. Ispravite me, ukoliko grešim.

Iselili su Studio B iz „Beograđanke“. Bacili su na otpad preko 1500 ploča i arhivskog materijala. Najurili su legendu Veljka sa „Beogradskih talasa“.

Ne bi me začudilo da čujem narodnjake na Studiju B.

Više me zapravo ništa ne može iznenaditi kada su mediji u Srbiji u pitanju.

Podržavam Veljka Pajovića i najiskrenije se nadam da će pronaći nov posao.

Mislim i da je sramota što ja, mali, beznačajni bloger, iliti blogerka, pišem o svemu ovome. Morale su da se oglase i kolege..ali, možda još nisu čuli…

Beograđani, i svi vi koji rado slušate radio, i gledate još uvek domaće TV kanale, zar ćemo ćutati i dalje???

Ili je krajnje vreme da se digne glas i kaže DOSTA!

2 thoughts on “Podrška za Veljka Pajovića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.