Podrška za profesionalca!

Dva novinara koji su profesionalno obavljala svoj posao, dobila su otkaz ove nedelje.

Jedan od njih je moj prijatelj i njemu posvećujem ovaj tekst.

Otkaz je dobio neosnovano, zbog gluposti, zbog nečega što je interna stvar redakcije i nije osnov za raskidanje ugovora. Nije učinio ništa što bi se protivilo pravilima firme, zbog čega bi prvo morao da ide na disciplinski postupak posle koga ili sledi otkaz ili ostanak na radnom mestu. Poslodavac nije ispoštovao ni otkazni rok koji se daje pre otkaza.

Znači, mimo zakona ovaj čovek je sada nezaposlen!

Kada je tražio platu i kada je rekao da će putem suda tražiti svoja prava dogodilo se nešto strašno. Pozvan je na informativni razgovor u MUP radi davanja izjave.

Navodno je tražio sto-100 hiljada evra i pretio je poslodavcu!

Ono što je jako loše je činjenica da se sve ovo dešava uoči predsedničkih izbora.Pitam se da li je to počeo progon nepodobnih novinara, onih koji nemaju članske karte političkih stranaka na vlasti?

Moj prijatelj nije član nijedne stranke. Ne želi ni da neka stranka iskoristi ovo šta mu se dešava za neku svoju promociju.

Pošteno. Opravdano. Novinari moraju biti nezavisni, kako bi profesionalno obavljali svoj posao.

Moj prijatelj je profesionalni novinar i svoj posao obavlja časno i pošteno. U više navrata bio je glavni urednik dnevnih listova.

Svaku njegovu kolumnu u novinama u kojima je radio, sa zadovoljstvom sam čitala. Odlični su i njegovi intervjui.

Ne verujem čoveku koji ga optužuje za pretnje i reketiranje. Mislim da time pokušava da unapred utiče na odluku suda u vezi radno-pravnog spora. Time ruši ugled jednom dobrom čoveku i prijatelju, time ga i diskredituje u profesionalnim krugovima.

Mrzim nepravdu i ovo je moj način borbe protiv nepravde.

Tony, imaš moju punu podršku! Puno sreće na sudu i u pronalaženju novog posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.