Par reči o blogu i pisanju bloga

Juče je moja blog-Fejs prijateljica Blaženka napisala TEKST o tome kako naći motivaciju za pisanje na blogu. Motivisala me je ovim tekstom.

Do sada nisam pisala o tome kako sam počela da pišem na blogu, i verujem da će ova priča nekome pomoći, i možda će neko poželeti da otvori svoj blog.

Ljubav prema čitanju i pisanju traje od mog detinjstva.Još kao devojčica pisala sam kratke priče. Čuvam neke od svezaka u kojima sam pisala.

Kada je kompjuter ušao u moju kuću, pitala sam druga koji je nameštao osnovne programe, da li mogu na internetu da pišem.

Odgovorio je da može, i tako sam ja uplovila davne 2003.godine u blog vode.

Prve tekstove sam objavila na blog portalu mojblog.hr, zatim na mojblog.rs. Ti portali danas više ne postoje. Tada još nije bilo Fejsbuka i Tvitera na kojima bismo delili tekstove. Čitali smo jedni druge.

Naučila sam kako da menjam blog dizajn i fontove.

Zatim sam, posle nekoliko godina prešla na blog rs, pa na još dva privatna blog portala, da bih se 2012.godine „skrasila“ na WordPressu.

Kratke priče, priče u nastavcima, moji stavovi o aktuelnim društvenim dešavanjima, moje nedoumice i pitanja, sve sam prenosila na blog.

Blog je bio i danas je opšteg karaktera ili kako se danas popularno kaže-nije imao posebnu nišu.

Prelazak sa free platforme na kupljeni domen bio je nekako logičan sled.

Ono što nisam znala 2003.godine znam danas. Za svaki tekst mora da ide priprema ukoliko pišete tekstove iz oblasti u kojima ste stručni, ili u kojima pišete tekstove u kojima hvalite ili kudite neki proizvod.

I priče se pišu sa pripremom. Potrebno je da poznajete materiju u kojoj pišete u priči. Mesto dešavanja radnje u priči i još mnogo toga. O svemu tome savete možete pronaći na sajtu KREATIVNO PISANJE.

Pisanje bloga može da bude i u terapeutske svrhe, kada vas nešto muči u duši.

Na blogu se kreativno izražavate u pisanoj formi, mada možete da i da snimite na youtube video klip i time postajete vbloger.

Mnogo je razloga zbog kojih treba praviti svoj blog kutak. Navela sam neke od njih.

Pre pisanja čitajte. Čitajte beletristiku, stručnu literaturu, sve što poželite. Čitanjem obogaćujete svoj rečnik.

Nadam se da sam vam malo pomogla, i da vam ovaj tekst koristi. U komentarima ili putem mejla možete ostavljati primedbe, sugestije a i pohvale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.