Oženjen a na sajtu za upoznavanje!

Pre neko veče sam otvorila inbox mejl adrese koju ne otvaram često. Imala sam šta da vidim-brdo mejlova od strane nekog sajta za druženje i upoznavanje. Tamo sam se davno registrovala čisto iz radoznalosti.

Nedavno su me mama i njena prijateljica ubeđivale da je vreme da se skrasim, i da treba da idem na neki od tih sajtova. Fortuna je davno prevaziđena.

Izbrisah gotovo sve mejlove, ostavih jedan u kome se nalazi link do sajta. Naravno, nisam ga memorisala kada sam se registrovala. Nešto mi se ne dopada takav način upoznavanja sa nekim, ali ajde da uđem, rekoh samoj sebi.

Zaboravila lozinku. Tražila novu. I ušla na sajt. A tamo gomila nekih poruka, i odjednom mi iskoči prozorčić da treba da popunim svoj profil. I ja kao neka klinka, odvojila vreme i popunila „leksikon“.

„Ocenjujte druge da bi i vas ocenili “ stoji neko obaveštenje sa desne gornje strane sajta. Okej, malo da se zabavim.

Listim fotke, negde kliknem X negde onaj znak koji prikazuje štikliranje. Listam, za to vreme mi iskaču poruke da su Pera, Mika i Žika posetili moj profil.

Listajući i kao ocenjujući, dođem do jedne fotke. Vidim, poznat mi čovek. Pogledam dole ime. Stavim naočare da još bolje vidim, da to je on. Auuuu…Kliknem na X, pa na još jedno X i izađem sa neta. Isključim komp. Zapalim cigaretu, gledam u prazno.

Čoveka znam preko dvadeset godina. Dobri smo poznanici. Upoznao me i sa drugom ženom, videla davno i njegovu decu..ma znam mu celu familiju.

Bavi se privatnim biznisom. Znam da ima stabilan brak, slatku decu. Nikada nije bio nepristojan prema meni, drugari smo. Auuuu…pa ja sam otkrila njegovu TAJNU.

*****

Šta oženjen čovek traži na sajtu takvog tipa? Devojku? Kombinaciju? Novu ženu? Ne razumem. Imamo zajedničke prijatelje i poznanike. Niko nikada nije spomenuo da je neveran ženi. Ovoj drugoj. Znam i zašto se rastao od prve. Nije ni važno. Važno je da spada u one porodične ljude koji imaju stabilan brak, stabilnu materijalnu situaciju, jednom rečju- dobar život, sređen.

Ne želim da znam šta se dešava u njegova četiri zida. Ne volim to. Ne zanimaju me detalji nečijeg života, ukoliko ih taj neko ne spomene sam, jer se družimo. Isto tako, bez pitanja, ne pričam o svom životu. Spomenem samo ortopedski problem, da se ljudi ne bi uspaničili ukoliko mi izleti čašica kolena i padnem ispred njih. I da bi znali da nekako reaguju.

Bespotrebno skrećem sa teme, a tema je- šta oženjeni i šta udate žene traže na tim sajtovima? Ima i udatih, jer su me baš te udate davno i nagovorile da uđem na taj sajt.

Druženje? Pa svi mi, mislim na ovo društvo koje znam i na ovog tipa koji me je iznenadio, svi mi imamo neko društvo. Poznanike, prijatelje, komšije.

Nova veza? Dobro, možda mogu oni koji su slobodni da tu nađu nekoga sa kim će možda imati vezu, u budućnosti. Znam i za brakove sklopljene preko foruma i tih sajtova. Čak i preko Fejsa.

Definitivno, ja nisam za ovo vreme. Ne pripadam modernom dobu iako se trudim da ne robujem predrasudama, iako ne volim tabu teme.

Vezu i brak shvatam kao nešto ozbiljno. U vezi sam jer volim tog nekog. Brak sklapam sa onim koga volim. I taj neko treba da voli mene. Ukoliko nekoga volim, ne postoji potreba da tražim sa strane. Da se upoznajem preko sajtova.

Da sam udata, verujem da bih malo vremena provodila na internetu. Sajtove tipa „nađi ljubav“ nikada ne bih otvarala. Posvetila bih se toj osobi. Ona je moja porodica. Ne bih varala nikoga. Nikoga nikada i nisam varala. Bežala sam iz veza zbog jedne nemoguće ljubavi.

Da sam udata, i da kojim slučajem škripi u braku, razgovarala bih. Ukoliko razgovor ne bi pomogao, zna se..advokat i razvod. Zašto bih trpela i bila nesrećna? Zašto bi druga strana, zbog mene trpela i bila nesrećna? Svet! Baš me briga šta će svet da kaže. Svet me ne hrani, ne plaća mi račune, mene ne zanima šta „svet“ radi unutar svojih četiri zida i zato me baš briga za svet.

Zato ne razumem oženjene i udate koji trpe, ćute i jure sa strane. Ne razumem. I nikada neću razumeti.

9 thoughts on “Oženjen a na sajtu za upoznavanje!

  1. I ja se isto pitam. Ako nešto u braku ili vezi ne štima, raščisti to, pa kreni sa novim upoznavanjem. Ovako, sjedi tu i tamo, ne znam čemu. Ali vjerujem svakako da se događa i češće nego si to mogu zamisliti.

  2. mene su tako muvale kolege i oženjeni frajeri koje dobro poznajem, obese svoju sliku i napisu slobodan. ja inace ne otvaram te stranice nego sam bila radoznala kad dobijem poziv od nekog poznatog. onda posle zevam u tog frajera kao som. jbt koji ti je?! mislim ako hoces da …ne moras da se bečiš i cokćeš i slikas se polu go na sajtu…(salim se i ovo) istina je da su me tako muvali. tako sam i usla prvi put, na takav sajt. pa sam ga imala dugo jbt. samo sam uspela sliku da skinem i malo izmenim podatke. tada mi je sajt…mislim da se zove twoo, uzeo sam sliku sa fejsa koju sam posle jedva skinula. mozda sam uspela i da se odjavim jer vec preko i vise od godinu ne dobijam notifikacije nikakve sa njega. msm vise ne klikam svaku glupost koja izadje.pre sam bila kao majmun. svuda nos da zabodem. sad uz deep web i bitcoin …sve je relativno 🙂 (uz put, ne koristim ni deep web, samo hocu da kazem da ima mnooogo gorih stvari od sajtova za upoznavanje i ozenjenih klipana koji bi malo seksa za dz)

    1. Seks je razlog boravka oženjenih na ovim sajtovima. Kada kažeš istinu sve beže pa se mora lagati. Seks sa istom ženom vremenom dosadi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.