Obična ljubavna priča, treći deo

Milena je sa majkom stigla autobusom, negde posle jedan popodne.  Prvo su pozvale ženu kod koje su, preko interneta našle stan.

Milenu je oduševio kraj. Kuće sa dvorištima i baštama punim cveća. Lako su našle “ Milenin stan“. Dočekala ih je starija žena, gospođa Seka, tako se predstavila. U okviru velike kuće izdavala je stan sa posebnim ulazom.

Dve sobe, mala kuhinja, kupatilo, pregrada koja služi kao ostava.

“ Možete da koristite i deo dvorišta“ istakla je gospođa Seka pokazujući im komplet sto i četiri plastične stolice malo dalje od ulaza u stan.

Da, sve je bilo kako je i predstavljeno u oglasu. Milena je dala novac, kao kaparu i platila je za prvi mesec boravka. Gospođa Seka je blistala, uskoro je Mileni i njenoj mami donela kafu, sok i kolače. Dala je Mileni ključ od stana i od ulazne kapije dvorišta.

Milena je popila kafu, izvinila se i ostavila mamu da priča sa gazdaricom. Morala je i da ode da vidi buduće radno mesto.

***

Velika kapija, čuvari i rešetke na prozorima ostavili su utisak na nju. Nikada nije bila u zatvoru.

Posle tri provere lične karte, odveli su je kod profesora Jovanovića, upravnika zatvorske bolnice.

“ Brzo ste rešili da dođete“- dočekao je sa osmehom.

Pokazao joj je i njenu buduću kancelariju i zatim je zamolio kolegu psihologa da joj objasni ukratko šta će raditi.

“ Kad završite sa kolegom, dođite u moju kancelariju, do tada će biti spremni Ugovor o zaposlenju i Ugovor o Vašoj stipendiji.“

Milan, njen kolega koji putuje u Kanadu,  ponudio je kafom i cigaretom. “ A zabrana pušenja?“ zbunjeno je pitala. “ To kod nas ne važi, smejao se kolega. „

Posle nekih skoro sat vremena ponovo se našla u kancelariji upravnika bolnice.

Dobila je od njega Ugovore, potpisala svoje primerke i upravnik joj je poželeo dobrodošlicu u novi kolektiv, i napomenuo je da sutra počinje sa radom u osam.

Kod kuće je zatekla majku koja je spremala njen stan.

“ Lepo je ovde. Ja ću ti skuvati nešto za sutra i prekosutra i sutra uveče se vraćam u Beograd. Sviđa mi se što je ovo miran kraj, a i  žena je dobra. “ Pričala je njena mama.

Milena je u dubini duše osećala strah, i tugu što se rastaje i od mame i zebnju da li će opravdati očekivanja profesora Jovanovića.  Ali, nije želela da rastužuje mamu.

Prošetale su, usput kupile krofne za večeru i vratile se kući.

Prvi dan na poslu je bio zanimljiv.

Nastaviće se

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.