Obična ljubavna priča, šesti deo

Zoran je poticao iz stare i ugledne požarevačke porodice. Roditelji, oboje advokati, veliku pažnju su poklanjali sinu, prvencu. Kada je napunio trinaest godina, Zoran je dobio sestru. Od tog pubertetskog doba on je počeo da se menja. Osećao je da više nije centar sveta svojih roditelja. Sestra je zauzela njegovo mesto, o tome je mislio u svojoj buntovnoj glavi. Popustio je u školi, postao je nervozan i nasilan. Roditelji su mislili da će ga „bubice “ proći i zaista su prošle kada je završavao srednju školu, vanredno. Shvatio je da ima problem sa roditeljima i loš odnos sa mlađom sestrom. Morao je to da promeni. I zaista, promenio se, odrastao je, počeo da radi. Zaljubio se. Ta ljubav mu je, umesto sreće donela samo probleme sa zakonom i zbog te ljubavi se ponovo našao u depresiji.

Od zajedničkih prijatelja saznao je da ga Jelena, njegova verenica vara. Ćutao je neko vreme i pravio se da ništa ne zna.Patio je ali je ćutao.

Jedne večeri Jelena je rekla da ne mogu da se vide, jer će ostati duže na poslu. Sam je izašao u grad. Tamo je u jednom kafiću video Jelenu kako se ljubi sa nepoznatim mladićem. Prošao je pored kafića i sutradan, kada je Jelena došla kod njega, posvađali su se i nasrnuo je na nju nožem. Ranio je, ali videvši krv i da ne otvara oči pomislio je da je postao ubica.

Njegova majka se tog dana ranije vratila kući iz kancelarije. Našla je Jelenu na podu dnevne sobe, a Zorana sa presečenim venama u kupatilu. Na sreću, hitna pomoć je brzo stigla.

Jelena se posle izvesnog vremena oporavila i odlučila je da ga tuži. Tako je Zoran koji je tek izašao iz jedne bolnice prešao u drugu, zatvorsku bolnicu.

Milena je upoznala Zorana u toj bolnici. Dugo je slušala njegovu priču. Tog dana je bila dežurna. Kolega, psihijatar je bio slobodan.  Kada je završio priču, Zoran je zaplakao i rekao joj “ Pomozite mi da ponovo budem dobro. Molim vas! „

Par dana kasnije Milena je razgovarala sa kolegom o njemu. Rekao joj je da dobro reaguje na farmako terapiju i na psihoterapiju, ali zbog problema u ranoj mladosti lečenje će morati da potraje.

Milena nije znala šta ju je tačno privuklo kod Zorana. Da li je to bio njegov izgled, tuga u očima ili nešto treće..nije znala odgovor na to pitanje.

Zbog njega je poželela da završi što pre psihijatriju.

Zbližili su se jer joj je dolazio u ordinaciju dok je dežurala, i pričali su o svemu. O knjigama, muzici, životu, ljubavi…

Uskoro mu je isticala kazna, i Milena je znala da ga više neće viđati. Prvi put u svojoj karijeri prekršila je kodeks ponašanja i Zoranu je obećala da će izaći sa njim na kafu kad on dobije slobodan vikend. I zaista su izašli na piće, tačnije na sok i na kafu. Dva dana vikenda su zajedno proveli. Upoznala je i njegove roditelje i sestru. Njegov otac je molio da pazi na svoj posao. Nije želeo da zbog Zorana ima probleme, Ocenio ju je kao finu i pristojnu devojku.

Ali, ona nije marila za eventualne probleme. Bila je zaljubljena. Prvi put posle mnogo godina.

I zaista, na poslu nije bilo problema. Niko nije znao da se videla tokom vikenda sa Zoranom koji je bio praktično i njen pacijent.

***

Po povratku iz Beograda, Milena je dugo plakala u svom stanu. Bilo joj je krivo što se posvađala sa roditeljima.

I Zoran uskoro izlazi, za tri nedelje. Pitala se da li će moći redovno da se viđaju, jer je radila po smenama i zbog nedostatka osoblja često je dežurala. A morala je i da uči.

Jedva je čekala te večeri da se sutradan vidi sa Zoranom.

Nastaviće se-

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.