Obična ljubavna priča, sedmi deo

Sutradan je Milena otišla na posao, iako nije bio njen red da dežura. Otišla je u vreme posete. Tako je mogla nesmetano da uđe u Zoranovu sobu, da ga vidi, jer su ostali bili u velikoj sali gde su se primale posete.

Znala je da te nedelje neće niko doći kod Zorana u posetu, jer za desetak dana izlazi na slobodu. Lečenje će nastaviti ambulantno.

Zoran se obradovao kada je video, i zajedno su otišli u njenu ordinaciju u kojoj je ona skuvala kafu. Imala je mali rešo, nasleđen od bivšeg kolege koji je tu radio pre nje.

Naravno, pre kafe su razmenili poljupce. Zatim su razgovarali. Ispričala mu je šta joj se desilo kod kuće sa roditeljima. Neplanirano, iznenada se i rasplakala.

“ Daću ti jednu moju tabletu za smirenje“ Zoran je pokušao da je uteši, i da se malo našali, kako bi njoj bilo bolje. Međutim, Milena je sama izvadila iz svoje tašne tablu bensedina.

“ Kupila sam jutros u prvoj dežurnoj apoteci. Privatnoj. Zamoliću sutra kolegu da mi prepiše recept. Duša mi se od juče raspada, a pravim se da mi nije ništa..“

Zoran je zagrlio i dugo su ćutali. Zatim je ona pogledala na sat, ustala i rekla mu da ide na ručak. Videće se sutra čim ugrabi priliku da dođe do njegove sobe.

Tih desetak dana koliko je još Zoran boravio u zatvorskoj bolnici, proveli su mnogo vremena zajedno.

****

Godinu i po dana kasnije, odlučili su da se venčaju. Njeni roditelji su se pomirili sa nastalom situacijom i sa Mileninim izborom da posle završenog fakulteta ostane u Požarevcu. Zahvaljujući Srđanu i njegovoj ženi, prisustvovali su i malom venčanju održanom na dva mesta te nedelje- u crkvi i u opštini.

Zoranovi roditelji su im pomogli da kupe stan. Tada su Milenini rekli da će pomoći u njegovom opremanju. Sve je došlo na svoje mesto.

***

Danas i Zoran i Milena rade privatno. On ima firmu za marketing i web dizajn, a ona privatnu psihijatrijsku ordinaciju. Više nije želela da radi po smenama u bolnici.

Smestili su svoju osmogodišnju Anu na spavanje i seli da popiju po jednu malu nes.

“ Znaš Milena, nisu me samo lekovi i psihoterapija izlečili.“

“ A šta te je još izlečilo, Milena je nasmejana dirala njegovu kratku kosu..

“ Ljubav Milena. Ti Milena. Jer ti si Milena- ljubav“

KRAJ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.