O protestu Dveri i svemu šta je događalo 16.09. 2017.

Jučerašnji miting Dveri pratila sam preko video snimaka koje su emitovali Dveri i dnevni list Kurir. Pažljivo sam pratila ceo događaj, ali su mi promakli incidenti koji su se dogodili ispred zgrade TV Pink i ispred RTS-a.
Sva novinarska udruženja i gotovo sve političke opozicione i vladajuće stranke osudile su nasilje nad novinarkama TV Pink.

Pitam se zašto je novinarka Pinka ubačena u masu ljudi koji su protestvovali ispred televizije u kojoj radi? Pitam se da li je ceo incident izrežiran kako bi usledio žestoki napad na Dveri?

Na jednom od snimaka se jasno vidi kako novinarka posle „incidenta“ ustaje i uzima svoj mikrofon!

Osuđujem svaku vrstu nasilja. Ali se takođe pitam ko je učinio to nasilje, pogotovo što se dogodilo onda kada su demonstranti kretali ka zgradi Vlade Srbije.

I šta se tačno dogodilo kasnije ispred zgrade RTS-a? Zašto nije emitovan snimak kada je obezbeđenje Pinka udarilo jednog od demonstranata?

Zašto nijedna televizija nije saslušala drugu stranu- predsednika Dveri Boška Obradovića već ga je apriori osudila kao krivca za nasilje?

Šta je sa nasiljem koje se događa u “ Zadruzi“ i koje se ranije događalo u “ Farmi“? Da li je REM osudio to nasilje? Da li su političari osudili tu vrstu nasilja?

Da li je moguće da samo Bošku Obradoviću, Milanu Stamatoviću i njihovim pristalicama smetaju rijaliti emisije koje emituje TV Pink?

Šta je sa ostalim opozicionim liderima i strankama? Zašto se juče nisu pojavile na protestu? Da li njima odgovara uređivačka politika televizije koja služi režimu?

Pitanja, pitanja, pitanja…a odgovora nema. Posle svega ostaje mučan utisak.

Ako gledate “ Zadrugu“, ukoliko vam se dopada program TV Pink, ukoliko smatrate da je u redu ono ponašanje Željka Mitrovića ispred zgrade televizije…onda ništa.
Laku noć Srbijo, mirno spavaj ušuškana lažima…i ne buni se Srbijo što nemaš za kupovinu knjiga deci, što nemaš za zimnicu, što kupuješ skupe lekove, što decu lečiš putem SMS poruka. Ćuti i trpi, sama si izabrala.

Fotografija preuzeta sa Fejsbuk stranice Dveri 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.