O prijateljstvu

Sa svojih nepunih 45 možda i dosađujem sa onim “ u moje vreme “ ali tako valjda ide kad dođeš u neke godine, u kojima nisi ni mlad a ni star.

Oduševio me je tekst jedne blogerke koju redovno čitam. Pisala je o prijateljstvu kakvo je ono danas. Ja bih se osvrnula i na prijateljstva nekad i prijateljstva danas.

Kao klinka bila sam dosta povučena i stidljiva ali vreme i godine su me promenile i stekla sam prijatelje.

Ranije su prijateljstva bila bez interesa, odnosno interes je bio da nađemo prijatelje sa kojima možemo i da plačemo i da se smejemo. Prijatelje koje mi podržavamo, i prijatelje koji podržavaju nas.

Godine su prolazile i pojam prijateljstva se menjao.

Dok sam bila aktivna u jednoj političkoj stranci, i dok sam radila, moj telefon je non stop zvonio. Svima sam bila potrebna. Osoba a je tražila neku pomoć na mom poslu, isto i osoba b, a osobi c je bila potrebna pomoć vezana za stranku.

Danas nisam politički aktivna, ne radim, i moj telefon ćuti.

Ipak, neka prijateljstva su opstala i to su ona malobrojna koja zovemo prijateljstvima za ceo život. Ima ih malo, ali i sasvim dovoljno.

Danas, zahvaljujući internet društvenim mrežama stičem poznanstva, ali to su uglavnom površna poznanstva. Retke su osobe sa kojima možemo tokom vremena postati i pravi prijatelji.

Bez obzira na sva loša iskustva kojih je bilo za ovih mojih nepunih 45, ja i dalje verujem u ljude, u ljudsku dobrotu i u prijateljstvo, onakvo kakvo je nekada bilo.

Možda i grešim, a možda baš razmišljam realno, ko zna.

2 thoughts on “O prijateljstvu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.