O Krugovima moći -autora Žarka Jokanovića

Snažna priča o moći koju donosi politika. Gorko-komična knjiga o političarima, tajkunima, prevarama, lažima, o svetu koji se dešava iza TV ekrana i iza kulisa.

Svevremenska je. Važi za sva razdoblja, za sve zemlje. Oduvek su se u politici dešavale intrige, oduvek je bilo laži i oduvek je narod patio i fanatično branio jedne, i fanatično kudio druge političare.

Srbija je mesto dešavanja radnje ovog romana. Srbija danas. Sa svim svojim manama, lažnom brigom za narod, poltronima, ulizicama, profiterima, i tek ponekim iskrenim LJUDIMA.

Ministar Vrtikapa oko koga se vrti cela priča može da bude bilo koji političar sa našeg podneblja, ali i svetskog. U maniru Domanovića i Nušića ispričana je priča o ponašanju gospođe Vrtikape i večitog premijera Karanfilovića koji podseća, samo podseća na Vođu.

„Krugovi moći“ su i vizionarska knjiga. Ko je tada mogao da pomisli da će danas 2011.godine isplivati u javnost bruka o prostituciji pojedinih političara iz Hrvatske, Srbije?

Najintrigantniji i najzanimljiviji lik je svakako Izabela-Bela Lucić. Pametna i hrabra žena kojoj cilj nisu novac i vlast već osveta. Osvetila je svog pokojnog oca. Kako, to ne znamo. Možda ćemo saznati u nastavku romana.

Narkomani u vlasti, mentalno ograničeni, patološki lažovi, gej populacija-svi su tu, i svi čine jednu celinu. Prljavu političku scenu.

Tu su i „Božji predstavnici“ na zemlji, koji se bogate i razmišljaju kao sav običan plebs željan moći i vlasti, pritom zaboravljajući na Kanone Crkve.

Stranci u oličenju Danca srpskog porekla. Mutivode u ekonomiji. Hrvatski grof, kontraverzni biznismeni. Savršeno ukopljeni u baru zvanu politika. Sa jedinim interesom-NOVAC.

Sva dešavanja u knjizi mogu da se prenesu i na lokalni, i gradski nivo vlasti. Od mesne zajednice, preko opštine do Grada i Republike-svuda su iste naravi, želje, intrige.

Običan narod veruje tim lažima. Fanatično brani jedne i fanatično kudi druge. Za njih je ono što vide na televiziji istina.

„Krugovi moći“ narodu otvaraju oči. Buđenje iz transa u koji su upali biće bolno za mnoge. Ali, buđenje je neophodno.

Krajnje je vreme da se kaže DOSTA lažima, lažnim patriotama, lažnim evropejcima, tajkunima i ostalima iz sveta politike.

Samo ostaje pitanje-ko će doći posle njih?

Danas je najteže biti i ostati ČOVEK u ovom surovom vremenu zla i prevara.

Čast mi je što poznajem ČOVEKA…- Autora scenarija i knjige „Krugovi moći“.

– Napisano u julu prošle godine

2 thoughts on “O Krugovima moći -autora Žarka Jokanovića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.