O izborima 2016

Ko o čemu, baba o uštipcima a ja o Kradonačelniku ili o izborima.

Posle dvadeset i kusur godina, ovo su drugi izbori u kojima aktivno ne učestvujem. Ponekad me uhvati nostalgija za tim danima kada sam jurila, žurila, radila kao crnac a onda se setim gde su svi oni za koje sam radila, i nasmejem se jer ni ovoga puta nisam budala.

Izgovaram se x ili y stranci da hodam sa štapom, da sam OSI osoba, blabla..i tako mirno gledam turske serije i čitam knjige i pijem kafu  sa onima koje želim da vidim, a ne sa onima koje moram da vidim.

Ali, ima još vremena da se uključim u ovaj cirkus. Ovoga puta samo za lovu, otvoreno to priznajem. Dok su kafe kuvarice dobijale po dva stana u stranci Velikog Kralja, ja sam radila za ideale. Imam toliko doživljaja vezanih za tu stranku, da je vreme da napišem knjigu. Samo da počnem. I ne bi to bila ANTIMETA  već nešto zanimljivo i satirično, kao što je Žarko Jokanović već napisao. Daleko bilo, neću kopirati Žarka, ne pada mi na pamet. Napisaću je u svom stilu.

Napravih digresiju..namernu.. Dakle, još nije THE END. Čekam poziv za OIK. Molbu da pomognem. Hoću, ali za manje od 150 evrića ne počinjem.

Skoro me zove čovek i kaže- ti si na listi za narodne poslanike. Moraš da mi doneseš…i to danas..

Jedva sam izgovorila „Neću bre!“ I stvarno nisam htela da budem neka pedeseta na listi, plus bila sam bolesna i nisam htela da jurim po dokumenta. Plus što neću da budem kandidat te liste.

Bože dragi, ala se troši lova na kampanju. Kao da smo u ranim devedesetim pa se biračima poklanjaju olovke, blokčići i ostale sitnice. Pa onda plakati, flajeri. Ne treba to ni matorcima koji nemaju kompjuter kod kuće. Imaju televizore. Čemu onda besmisleni troškovi?

Po opštinama se udružuju babe i žabe, levi i desni, crveni i plavi. Važno je da se skine neki Mika, Paja, Žika, predsednik koji se „već nafatirao, a nama nije dao“. Ide se tom logikom.

Drago mi je što živim koliko-toliko u neznanju.

Glasaću naravno. A možda i uđem u OIK, da se malo zabavim i da zaradim.

Eto, to je moj stav, neozbiljan i lucidan po pitanju ovih izbora. Neću da glumim analitičara i da budem ozbiljna u ovoj neozbiljnoj zemlji.

A vi, izlazite li na glasanje?

1 thought on “O izborima 2016

  1. Već sam davno rekao: glasam samo ako mi neko da 100 €! Onda ću glasati za njega.

    Jednom sam čak i bio na glasačkom mestu (tražio nekoga!) ali nisam glasao. To se može desiti i sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.