Novi zakon, nove kazne

Vidim da se na Fejsu uveliko priča o novom zakonu koji je stupio na snagu danas. Uz rizik da dobijem epitet da sam muškobanjasta ili da sam antifeministkinja, i uz rizik da više niko ne čita ovaj blog, moram da napišem nešto baš na ovu temu.

Vlast je donela zakon i nove kazne za uznemiravanje žena.

Kao žena mogu da kažem da su opravdane kazne za praćenje i za seksualni mobing na poslu. Sve ovo ostalo je, po meni, čista glupost.

Ide leto i već zamišljam situaciju na ulici: nekoj devojci ili ženi u mini haljini dobacuju na ulici. Devojka ili žena uzima u ruke mobilni telefon i poziva policiju. Ide u sud da prijavi nasilje! Koga prijavljuje? NN lice ili NN lica koja izgledaju tako i tako.
Da li će policija i sud da reaguju i kako? Koliko će policajaca i sudija biti potrebno kako bi se pronašli svi počinioci ovog krivičnog dela? XY novih sudskih predmeta i procesa koji možda nikada neće biti rešeni.

Nešto ne verujem da će sve biti tako, ali ne znam, videćemo… saznaćemo 🙂

Slanje poruka, zivkanje telefon može lako da se reši. Promenim broj i kraj. Možda grešim ili?

“ Masni vicevi“, hmm..i žene se smeju kad čuju neki masan vic.

U tački br.5 “ Praćenje ili sačekivanje ispred kuće “ nedostaje deo “ i ispred zgrade u kojoj radi“.

Ne pišem ovo napamet. Imala sam jedno loše iskustvo. Pre desetak i više godina, jedan moj bivši se pojavljivao ispred zgrade u kojoj sam radila i želeo je na silu da me vodi svojoj kući.

Našla sam način da rešim taj problem. Bez policije. Ne, nije dobio batine ako ste na to pomislili.

Što se tiče tačke 7. “ Seksualni mobing “ i to je okej, mada mislim da već nešto slično postoji u zakonu o mobingu ( nisam sigurna ).

One žestoke feministkinje koje se bore za prava žena, mislim na one što su izmislile „novogovor“, mogu sada da odahnu.

Mi koje smo obične žene nekako ćemo se snaći. Lično nikada ne bih svoju „jaču“ polovinu prijavila za masan vic ili što zivka telefonom.

A kada smo kod tih „jačih“ polovina, šta je sa njihovim pravima? O tome se ćuti. A i oni su žrtve opsesivne ljubavi u kojoj lepša polovina zivka, šalje poruke, dosađuje.

Neki muškarci trpe i fizičko i psihičko nasilje, neki samo psihičko, ali ćute. Da li ćute zato što ih je sramota ili ćute jer zakoni njih ne štite?

Ko zna, možda jednog dana dobiju i svoj zakon.

Ko preživi, pričaće…kaže jedna narodna izreka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.