Nova godina kad joj vreme nije

11.09.2018. godine beogradska vlast je naložila da se počne sa novogodišnjim ukrašavanjem grada. Da, dobro ste pročitali. Beograd se sada ulepšava i stavljaju se one velike novogodišnje zvezdice da noću sjaje. Kao da Nova godina dolazi za deset dana.

Verovatno me drma čika Alc kad ne mogu da se setim kada je počelo ukrašavanje grada prošle godine. Ne, nije počelo u septembru. Ili ipak jeste?

Tri meseca ranije Beograđani i gosti Beograda slaviće doček Nove 2019! Napolju je toplo, i kalendarski još nije stigla jesen a mi se VEĆ „radujemo“ novogodišnjim čarolijama.

Umesto da novac koji će otići za ukrase i slične stvari vezane za Novu godinu usmere ka zdravstvenim ustanovama koje su ruinirane, beogradska vlast ne razmišlja o tome.

Infektivna klinika u Beogradu je odavno zrela za kompletno renoviranje. Tamo se leče ljudi oboleli od zaraznih bolesti. Treba sve da bude čisto i sterilno. Krov ne sme da prokišnjava, treba da se sredi kompletna infrastruktura: električne instalacije, sanitarne instalacije, sve! Čekajte, ko sam ja da ovde nabrajam šta treba da se uradi u toj ustanovi?

Nisam gradski sekretar za zdravstvo čija je to nadležnost. Obična sam blogerka. Sitna riba u moru mutnom. Mislim da ovaj blog ne čitaju ni botovi a kamoli neko od gradskih čelnika.

Okej, neće da renoviraju bolnice. A zašto onda ne pomognu trudnicama, porodiljama, porodicama sa više dece, osobama sa invaliditetom, penzionerima? Zašto se novac koji se daje na ove neukusne i neumesne ukrase ne usmeri ka deci koja su teško bolesna?

Postoji mnogo stvari u Beogradu koje mogu da se urade za sumu novca koja će biti potrošena za ovaj kič koji već sada gledamo na ulicama našeg grada.

Oštra sam? Neprijatna? Neprijatelj sam i izdajnik zato što mislim da Nova godina ne treba da se slavi mesecima. Novogodišnji ukrasi i rasveta ove godine su skinuti u martu.

Ljudi, nije prirodno, nije normalno da se tako radi. I ko može, osim dece, da se raduje dočeku „godinice nove“? Čemu pompa i slavlje kada nam je iz godine u godinu sve gore.

Šta sve treba da se dogodi da bi se narod osvestio i prestao da gleda “ Zadrugu“, čita “ Informer“ i raduje se novogodišnjim ukrasima koji se postavljaju na izmaku leta?

Pitam se koliko će koštati ona jelka ove godine. Kada će biti postavljena?

Još mnogo,mnogo pitanja mogu ovde da postavim. Znam da neću dobiti odgovore.

Nemojte na društvenim mrežama da se šalite sa ovom budalaštinom zvanom „Nova godina kad joj vreme nije“. Razmislite šta bi sve u prestonici moglo da se uradi sa tom ogromnom sumom novca.

I razmislite šta vi, kao pojedinci možete da učinite kako bi se ovim ludorijama video kraj.

Hvala na razumevanju.

Fotografija preuzeta sa sajta

2 thoughts on “Nova godina kad joj vreme nije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.