Njena priča, drugi deo

Jovan je bio stariji brat jedne moje drugarice. Privukla me je njegova pojava. Visok, crn, zgodan, u odelu.Volim muškarce koji su klasično odeveni. On je objasnio da je došao pravo sa posla i da je zato u odelu.

Odmah sam se zaljubila. Da, odjednom. Stajala sam pored njega i lako povela razgovor. Zatim smo sa čašicama žestokog pića izašli na terasu.

Saznala sam odmah da je 14 godina stariji od mene i da je oženjen. Moja greška! Do tada mi je bilo pravilo da se ne petljam sa oženjenima, ali..Valjda za sve postoji prvi put.

Te noći me je prvi put poljubio, i razmenili smo telefone. Doduše, ja sam njemu dala broj iz podstanarskog stana, a on meni broj pejdžera, jer nije mogao zbog žene da mi da kućni telefon. Bilo je to vreme bez mobilnih telefona a pejdžere su imali poslovni ljudi. Jovan je bio finansijski direktor u jednoj firmi.

***

Pored te ljubavi uspešno sam davala ispite, ali više nisam odlazila na žurke. Slobodno vreme sam provodila sa njim.

Kada sam zatrudnela rekao je da će se razvesti od žene. Verovala sam. Međutim, jedne večeri je došao kod mene i pružio mi novac. Rekao je da se njegovi roditelji bune protiv razvoda. Dodao je da je i žena trudna. Posvađali smo se. Ujutru sam izgubila bebu. Nedelju dana sam bila van grada. Tri dana u bolnici i dva kod kuće.

Moji su saznali za vezu sa Jovanom. Prvi put sam se i sa njima posvađala. Tražili su da se vratim kući i da učim od kuće. Da u grad idem samo da polažem ispite. Odbila sam.

Kada sam se vratila u grad, morala sam da potražim posao. Moji su odbili da me dalje finansiraju, a ja zbog njega nisam želela da odem.

Pomirili smo se. I veza se nastavila.

Trajala je punih deset godina. Dolazio je u moj grad, u školu u kojoj sam predavala psihologiju. Viđali smo se po hotelima, odlazili van grada. A onda se on sa porodicom odselio u inostranstvo. Napustio me je.

Neutešno sam plakala. Doživela sam nervni slom. Zaista sam verovala da će se razvesti. Bila sam naivna. Glupa.

Vreme je prolazilo, i ja sam ostala usedelica. Nisam uspela da uđem u drugu vezu. Još uvek sam volela Jovana, bez obzira na njegove mane kojih je bilo mnogo.

****

Tetka je jednog septembarskog dana primila novog stanara. Zaposlio se kao pravnik u opštini. Upoznali smo se i počeli da izlazimo. Mislila sam da ćemo biti samo prijatelji, vezu nisam želela.

Ali, Miroslav je bio uporan.

NASTAVIĆE SE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.