Nemiri

Noćas me pohode sećanja i neki davno zaboravljeni nemiri. Probudila se, ustala iz kreveta i popila čašu vode. Ivana je osećala nemire u sebi. I nije mogla da spava. Znala je da je pogrešila. Samo nije znala kako da ispravi greške.

Šta dobijam ako priznam? Prezir, gađenje, zatvor, gubljenje porodice, prijatelja? A ako ne priznam, ostaju ovi nemiri da me muče. Ne daju mi da spavam. Zbog njih me boli glava. I po ko zna koji put rađaju se ista pitanja: Zašto si prevarila drugaricu, zašto si ukrala novac iz blagajne?

Život joj se iskomplikovao kada je Rade napustio. Jednostavno se jednoga dana spakovao i otišao. Rekao je da se zaljubio u drugu, mlađu od nje. Ah, muškarci u srednjim godinama traže klinke. Bila je besna. Bila je tužna. Otišao je u Nemačku i ostavio joj kredit, da ga ona otplaćuje. Samo nije znala sa kojim parama. Gorko je žalila što je bila žirant.

Njena plata službenice u bolnici nije bila velika. Bolelo je i to što je želela da se uda za Radeta. Osam godina su bili zajedno. Ona je sada imala četrdeset i četiri, on tri godine više. Nije ona bila model sa naslovnih stranica magazina, bila je prosečna, ali je uvek vodila računa o svom izgledu, o svojoj vitkoj liniji i trudila se da se njene sede ne primete. Redovno se farbala. Ni sam Rade nije bio Džordž Kluni. Običan, prosečan muškarac koji je voleo fudbal, gledao televiziju do jutra vikendom, srednje visine, i običnog izgleda. Izgleda koji su ulepšavale njegove nebesko plave oči.

Živeli su šest godina zajedno u iznajmljenoj garsonjeri. On je radio kao šef voznog parka u jednoj firmi, a ona je bila službenica. Nisu živeli luksuzno.

On je vremenom počeo da se menja. Da menja garderobu, moderno da se oblači, kupovao je skupe parfeme i često je bio van kuće. Ivana je osetila da se nešto dešava, ali je mislila da je to prolazna faza. I jednog dana on joj je rekao da ide za Nemačku, ostavlja joj kredit koji je uzeo za kupovinu automobila, i pričao je da se zaljubio.

Tog dana Ivani je sve krenulo nizbrdo.

NASTAVIĆE SE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.