Ne ćutim!

Da se nije pojavio ovaj TEKST ne bih se još oglašavala na ovom blogu. Svesna da možda ulazim u „borbu sa vetrenjačama“ ne mogu da ćutim i nemo posmatram sve sa strane.

Možda će se nekome učiniti da reklamiram i branim „Ekspres net“ i u pravu je. Ali, nije ovo nastavak priče o ovim novinama i net portalu.

Ne mogu i neću da ćutim kada je licemerje u pitanju, kada je sujeta u pitanju, kada je u pitanju nešto veoma, veoma ružno.

Novine čije ime ne želim da spominjem-postoji gore link, objašnjavaju čitaocima da su oni PRVI objavili vest o smrti legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića. PRVI su objavili, a onda su neki drugi mediji iskoristili ovu vest, i objavili je na svojim portalima, a NISU stavili napomenu da su informaciju dobili baš od tih novina.

Bljutavo je, ružno, strašno, koristiti nečiju smrt za obračun za kolegama. Novine koje postoje decenijama, upravo to rade.

Da, zabolela ih je primedba na njihov račun, od pre neko veče, ali na pogrešan način se obračunavaju sa kolegama.

Ljuta sam. Nervira me što sam svedok ovakvog niskog, bezobraznog ponašanja „velikih novina“.

Vest da je preminuo neko poznat, uvek je tužna, i kada je u pitanju takva vest ne treba isterivati pravdu ko je PRVI objavio.

Objavili su SVI mediji. Štampani, elektronski, vest se širila i po internetu i svim društvenim mrežama, od Facebooka do internet foruma.

Da li su SVI morali da naglase da je ovu vest prvo objavila velika medijska kuća? Zar je to važno kada je u pitanju tužan povod?

Muka mi je od licemera. Muka mi je i od malih miševa koji ćute i ne mešaju se, strahujući za svoju malu platu. Nemaju hrabrosti.

Ne pripadam novinarskoj branši, ali poznajem dosta novinara i „novinara“. Podsvesno žalim što ne radim taj težak, ali ipak lep posao.

Zato ne ćutim. Zato bih vrištala na sav glas kada je nepravda u pitanju.

Možda grešim, ali meni se čini da počinje „rat“ između velikih i malih medija. Veliki mediji imaju problema o kojima se ćuti. Smetaju nove, sveže mlade snage. Na svaki mogući način će pokušati da ih degradiraju.

Neka „velikim“ medijima služi to na čast.

1 thought on “Ne ćutim!

  1. Jad i beda ovog divljeg društva i sistema vrednosti u kome je kao u džungli, gde opstaje najjači i gde je bitno biti prvi… Jer prvi je prvi, ekskluziva, vest i busanje u prsa, pa čak i u ovom tužnom činu. Videlo se kod ubistva pevačice, ne znaju šta će pisati i samo kite naslovnice oko toga i na tome grade tiraže… Smrt, tuga i nevolja su im reperi za tiraž.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.