Najbolji drugovi, ili baš mora da bude veza?

Tema koja se „vrti“ na mnogim internet forumima, tema o kojoj se diskutuje uz kafu, tema zbog koje se razilazimo u mišljenjima- Da li muškarac i žena mogu da budu samo prijatelji i da između njih nema „hemije“?

Na ovo pitanje mogu da dam jedan kontradiktoran odgovor, ali i objašnjenje zašto postoji kontradikcija.

Muškarac i žena mogu da budu samo prijatelji, ali može da dođe do drugačijih osećanja sa druge strane. Kontradiktorno, postoji ono ali 🙂

Pišem iz ugla žene koja je u detinjstvu imala jednu, dve drugarice i mnogo, mnogo drugova.

Zaljubila sam se u najboljeg druga kada sam već odrasla, a ostala emotivno nezrela. Sa ove vremenske distance znam zašto sam ga godinama volela. Zašto mi je bila važna ta platonska ljubav.

On je bio moj „štit“moja psihološka odbrana od svih koji su pokušali da uđu u vezu sa mnom. Nisam ulazila u veze, ili su one postojale i onog trenutka kada bi trebalo da postanu ozbiljne ja sam bežala. “ Greška je u meni, ne u tebi. Volim njega, žao mi je. „

 

Ja sam bežala od nove patnje, novog bola. Čekala sam onog pravog. I on je došao..samo je prekratko ostao u mom životu.

Sada sam i odrasla i emotivno sazrela. Mogu da budem prijatelj nekom muškarcu i to može da ostane samo prijateljstvo. Već imam prijatelje. Rekoh već da sam odrasla sa „dečacima“. Sestra, moja drugarica i ja smo jedine bile devojčice u „moru“ dečaka. I bilo nam je lepo.

I u gimnaziji, i kasnije na poslu, nekako sam se bolje razumela sa jačim polom.

Naravno, ovo sve pišem iz nekog ličnog iskustva.

Svi smo mi različiti. I kao što ne postoje sasvim dobri i sasvim loši ljudi, ni kada je ova tema u pitanju, ne treba praviti generalizaciju.

Nekome prija da bude samo u ženskom društvu, nekome prija muško društvo. Ista je situacija i sa jačim polom. One koji se druže sa ženama nisu automatski gay kao što naša sredina zna da pripiše epitet, niti je svaka žena u društvu muškaraca prostitutka.

Živimo u sredini koja ima predrasude, u kojoj postoje tabu teme. U sredini u kojoj je važno „šta će svet reći“.

Kakvo društvo bi birate? Da li mislite da muškarac i žena mogu da budu prijatelji, ili je to nemoguće?

1 thought on “Najbolji drugovi, ili baš mora da bude veza?

  1. To zavisi kako neko nekog vidi ocima i ako ga prihvati i dozivi kao prijatelja od pocetka, onda sa tako oformljenim pogledom, tesko da moze nesto vise se izroditi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.