Moram da kažem

Nadam se da se niko neće naljutiti, ali ja moram da kažem:

Jedan novi portal je ovih dana počeo sa radom. Slučajno došla do linka i kliknula. Autora ima možda šest-sedam. Okej, broj nije važan.
SVI autori su u svojoj kratkoj biografiji naveli da su ateisti!

Stvarno nemam ništa protiv ateista, i mene nerviraju mnoge stvari u SPC, i već mi je dosadilo da slušam o Kačavendi jer njime treba da se bave sud i policija, ne forumi, FB, i mediji..

Pitam se, da li su ti autori MORALI da naglase da su ateisti, ili su to u dogovoru stavili.

Da li je potrebno to da se naglašava?

Da li je to sada IN? Kako treba pravilno da se predstavim čitaocima?

Beograđanka, Srpkinja, vernik.. Deluje mi stvarno bezveze, ali stvarno!

Da li je važno koje sam vere, boje, nacije? Da li je bitno da se zna da li sam za levu ili desnu opciju? Da sam vernik ili ateista?

Mislim da sve to nije važno. Važno je da smo LJUDI. Dobri, pošteni, iskreni. Sve ostalo NIJE VAŽNO!

Ljude delim na dobre i loše. Blogove, portale, forume i ostale društvene mreže delim na zanimljive i manje zanimljive.

Mogu da delim i TV emisije na one koje preskačem i na one koje gledam. Isto važi za filmove. Što se knjiga tiče, sve su dobre, ali neka mi više privuče pažnju, neka manje.

Okej, vraćam se na ljude.

Bilo mi je bezveze što sam pre neki dan gledala FB profile sa zastavama. Videh i da neki postavljaju fotografije i žale poginule u padu ruskog aviona.

Nisam menjala profilnu sliku. Neću je ni menjati. Žao mi je SVIH ŽRTAVA terorizma. Žao mi je što živimo u vremenu zla.

Žao mi je što se delimo, na Ruse i Amerikance, na patriote i evropejce, što se sve to stavlja u prvi plan.

Posebno mi je žao što se delimo na ateiste i vernike, i što se i to stavlja u prvi plan, a to je nešto lično, intimno, i potpuno nevažno.

Među vernicima ima loših ljudi. Ima ih i među ateistima. Ima dobrih i sa jedne i sa druge strane.

Sve me ovo nervira i čini me tužnom…

Zar nije dovoljno strašno što živimo u teškim, zlim vremenima? Zašto onda moramo da se prepiremo i oko stvari koje nisu važne za druge ljude?

Ne razumem. Izgleda da sam stvarno neobaveštena i zbog toga nikada neću biti must have, i IN..

Ne igram ja u tom filmu. Nimalo ne žalim zbog toga.

5 thoughts on “Moram da kažem

  1. Mi ćemo se igrati u našem WP komšiluku 🙂

    Lepo formulisano, i jasno rečeno. Vladavina principa „Zavadi, pa vladaj!“ je primenjena na sve i svakoga. Teško se tome odupreti… ne bih time da pravdam one koji su te svojom eksplicitnom izjavom naveli da napišeš tekst, nego pokušavam i ja da to bolje shvatim.

  2. Поделе свугде, на свим пољима, по милионразних основа… А ја, као и ти, делим људе на добре и лоше; књиге, филмове, богове на занимљиве и мање занимљиве… Читам оно што ме заинтересује, коментарише кад осетим потребу, а коме се моје писаније не свиђа – нико га не тера да чита.
    Рекла си све што и ја мислим, али нисам сматрала да морам да се јавно огласима, али на твој текст сам једноставно „морала“ да осталим коментар:-)

  3. Čestitam Vam na ovom tekstu! Ni meni nije jasno čemu te podjele, ako smo svi, zapravo, samo ljudi i ništa više. Ipak, to će nas, nažalost, pratiti do kraja života.
    I nemojte nikada pratiti današnje trendove i pokoravati im se. Budite i dalje takvi kao što ste i napisali u poslednjoj rečenici! Sve najbolje! 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.