Moderna priča sa tužnim krajem

Dejzi je bila sasvim obična devojka. Ponekad je bila srećna, ponekad tužna. Živela je u ukusno opremljenom stanu, imala je sve što poželi, ali..nije bila potpuno srećna.

Ljubav njenog života- Anđeo sa nebesko plavim očima nije bio njen. I sve bi u Dejzinom životu bilo jednostavno i obično, da nije sasvim slučajno, i neplanirano, srela njega- Princa sa očima boje tuge.

Princ sa očima boje tuge, na početku njihove ljubavi, bio je nežan, pun razumevanja i bilo je očigledno da mu se dopala simpatična, prirodna Dejzi.Dejzi je mislila da je konačno pronašla sreću, i bila je spremna da potpuno zaboravi svog Anđela sa nebesko plavim očima. Princ je bio iskren prema njoj. Pre njega joj niko nikada nije govorio otvoreno šta misli o njoj.

Vremenom se sve menjalo. Princ sa očima boje tuge otkrivao je svoju dušu, koja je patila. Bio je ogorčen i ljut na ceo svet, zbog svih problema koji su ga pritiskali. Svoje ogorčenje i bes pokazivao je i prema Dejzi.

Jednoga dana, iznenada, kao što je i ušao u njen svet, tako je i izašao iz njenog sveta. Sa samo jednim “ Zbogom, više se nikada nećemo videti “ bez nekog posebnog objašnjenja.

Dejzi je danima neutešno plakala. Jednog jutra se probudila i pogledala svoj lik u ogledalu. Videla je u svojim očima boju tuge. Princ je otišao, a prethodno je promenio Dejzi. U potpunosti.

 – Sada sluša Betovena, Mocarta, Vivaldija,

 – Pomalo pije- ali ne puno, i ne stalno-kao Princ,

– Naučila je da gleda zvezde,i da ih voli,

– Naučila je da uživa u tišini,

 – Mrzi telefon, i duge razgovore,

– Voli sebe, i ističe svoje kvalitete, što mnogi tumače kao loše crte njenog karaktera…..

 I da ne nabrajam više…mnoge osobine poklonio joj je Princ. I loše i dobre. Ona više nije ona stara Dejzi. Ima oči boje tuge, i bol koji nikada neće prestati.

3 thoughts on “Moderna priča sa tužnim krajem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.