Mereštednje@pederbal@busplusbombone

Svašta se dešavalo u nedelji iza nas u Srbistanu. Jedan od ambasadora, čini mi se SAD, zapitao se glasno zašto u Srbiju dolazi Putin. Narod ko narod, proguta ovu „žabu“ i ostade u domovima svojim, umesto da izađe i protestvuje. Zna se gde.

Dokaz da nam stranci sudbinu kroje je i izveštaj koji je av av prvo podneo narodu, a zatim Briselu. Paket ekonomskih mera štednje nije ništa drugo već smanjenje plata i penzija. Svih primanja preko 25.000 dinara.

Izračunala sam da ću biti tanja za nekih 800 dinara, toliko plaćam fiksni telefon. Mogla bih da ga ukinem i nemam u 21.veku. Štednja bre! Ili neću kupiti kilogram i po mesa na sniženju. Mogu da biram, ili telefon ili meso.

Zvanično će te mere štednje da se nađu pred parlamentom Srbistana u toku naredne nedelje. Pa će biti rebalansa budžeta, glasanja, i već u novembru primanja su nam niža.

Srbistan, eh, i njegov beli grad. Kao mamunima, pardon majmunima, častio nas je BUSPLUS čokoladicama i krem bananicama. Nama koji plaćamo prevoz. Oni koji se švercuju moraće da plate od 2000-6000.dinara. Nevažno da li imaju ili nemaju te pare. Ako šverceri nemaju, ide prijava i biće registrovani, i neće moći da izvade pasoš ili da registruju auto. Pa se švercuj drugi put u gradskom prevozu.

Pederbal, nije još izvesno da li će ga biti, ali je glavna tema i dilema. Kirbi se već izjasnio da će biti sa ovima što paradiraju. To što je pederbal za manjine, a smeta većini, nikom ništa. Muka mi je da pišem o pederbalu.

Ovako je u najkraćim crtama izgledala nedelja iza nas.

 “ Mračne sile sudbinu nam kroje“..by Bora Čorba

8 thoughts on “Mereštednje@pederbal@busplusbombone

  1. Blogi, a zašto su nam delili bombonice? Bezveze je, kakav se efekat postiže?
    Labilna, će izguramo, moramo, hoćemo, želimo..jer „život leti, leti“..

  2. Ja bih izabrao meso, u 21 veku, gledam ove prorocke/naucnofantasticne filmove, buducnost, ekonomski krah, bolesti, nemastine i srozavanje standarda, pa mi to sve deluje toliko realno da nije neostvarljivo, kontam da ce meso biti retkost a telefon prevazidjen 🙂

  3. Mandrak, da ni na Zapadu nema ništa novo…Oriel, taj Surviver traje predugo kod nas. Dule, i ja biram meso..i motani duvan, ioanako imam dva mobilna i dobro je što ne volim dugo da pričam i što nisu smart, tako da su računi mali.:)

  4. Ju, nemoj da javno pišemo da motamo duvan, koliko je para izbijeno iz državnog budžeta koji nikako nije pokraden i troši se onako kako je predviđeno jer ne kupujemo cigarete u prodavnicama od čega trgovcima ide dinar-dva po pakli, a državi paprene pare od akciza 😀 a i što se ne bi Pederbal i sve ostalo plaćalo iz državnog budžeta.

    Bez namere da vređam ikog (u užoj i široj familiji imam nekoliko pripadnika nacionalnih manjina i muslimanske ili katoličke vere i nikad se nismo ni pogledali sa mrvom mržnje ili ičeg sličnog, odnosi su zaista perfektno normalni na svim relacijama i svako je dobar sa svakim), ko rođen u Srbiji sa srpskim državljanstvom, nacionalno opredeljen kao Srbin/Srpkinja, pravoslavne vere i nepripadnik LGBT ima ikakva prava? Invalidi, trudnice, žene sa bebama i lica sa posebnim potrebama kad treba preko reda na neki šalter, to su nam najveća prava? Za manje od godinu dana u užem okruženju imala sam čast i privilegiju da prisustvujem na sahrani jednog samoubice, čula sam za još tri (sve sam ih lično poznavala, bar iz viđenja) i četiri nesrećna slučaja/prerane smrti od raka, svi mlađi od 36 godina. Izuzev ovih koji su umrli od bolesti, ostali su bili zdravi, pravi i radno sposobni. Obraća li iko pažnju na to? Jok, Pederbal je bitniji, a baš fino i što je toliko mladih ljudi već istrulilo pod zemljom, manje državnih troškova oko njih, više para za Pederbalove i „prosečne“ plate domaćih političara (čitaj: lopuža).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.