Mejl

Bila je noć. Topla za jednu zimsku noć. Popila je čaj i zapalila još jednu cigaretu. Smišljala je prave reči koje će napisati nekome. Tražila je najlepše reči, najdivnije izraze. Želela je da ga zadivi, da se oseća posebno, i da zna da je drugačiji od ostalih. Želela je toliko toga da napiše, jer nije smela glasno da izgovori. Nije ni imala priliku za to.

—-

Pišem ti, u nadi da ćeš razumeti. Važim za otvorenu i iznad svega iskrenu osobu. Ne poznajem laž, ni belu ni crnu. Ne služim se trikovima. Ne igram igre. Ne pripadam ženama za jednu noć. Nije mi stalo do novca. Ni do toga da drugi kažu „ona je sa njim“.

Želim da znaš da se nalazim u fazi zaljubljivanja. Život mi je oduzeo romantiku i sada ne mogu da pronađem najdivnije reči koje želim da ti uputim. Najnežnija slova koja treba da napišem. Tragam za njima.

Dopada mi se tvoj način razmišljanja. Mislim da razumem šta te muči i boli. Volela bih da mogu da izlečim rane. Da toplinom svoje ljubavi sakrijem ožiljke u duši.

Prošlost sam zatvorila u riznicu sećanja i živim za danas. O tome šta će biti sutra ne volim da razmišljam. Ta razmišljanja i planovi uvek su bili osujećeni. Uvek su se pojavljivale nesavladive prepreke. Zato ne mislim na sutra, već samo na danas.

Danas si mi jako drag. Znaš…kada se zaljubim, i zavolim nekoga, volim ga dugo. Godinama- čak iako je Ljubav jednostrana.

I Volim mnogo, beskrajno mnogo.

Ne zameri mi na iskrenosti, ne zameri što ne znam ovo pismo da obojim bojama Sunca i Neba. Pismo je obično jer najlepše reči se izgovaraju kasnije.

Skupi hrabrost i reci mi da li sanjaš iste snove koje i ja sanjam. Reci mi istinu, ma koliko ona bila bolna. Preživeću, ne brini.

Ma šta da se desi, ostajemo dobri drugovi, poznanici, prijatelji. Ne bih želela da postanemo stranci jedno drugome.

To je sve. Kocka je bačena, ti si na potezu.

—-

Čitala je pismo i razmišljala da li da ga pošalje. Hoće, neće..ma Hoće! Ona je hrabra i živi po svome, ne vodi se za nekim normama i pravilima. Ne igra ona u tim filmovima u kojima su svi obučeni u iste kostime. Iz nekog prošlog vremena.

Kliknula je na „Send“..i pismo je otputovalo.

Ostalo je samo da sačeka odgovor.

16 thoughts on “Mejl

 1. Divno je pisati pisma i dobijati ih…zaboravili smo.
  Prelepo pismo kao ovo tvoje nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.
  Još uvek pišem pisma rukom, mada ne tako često kao nekada.
  Šalji, sreća prati hrabre!

  1. Ја волим писма, али их не добијам. Добијам само рачуне и рекламе 🙂
   Ово писмо је главна јунакиња можда послала. А ја сам само пренела речи овде..
   Хвала ти Нено пуно, шаљем ти пољубац и огромну количину храбрости!

  1. Ја се надам да ће се ОН препознати и да ће ОНА и он једнину претворити у множину..

 2. Divno. Divan početak nove godine i divan tekst za početak. Sad, naravno ostaje večito pitanje…. a da li je odgovorio… 🙂 I bez odgovora, uvek sam bila za to da kažem šta osećam i mislim baš tada u tom trenutku… jer kad prođe – lako je biti general, u bici se poznaju junaci 😀

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.