Medaljon, treći deo

Posmatrala je sliku iz medaljona i u mislima se vratila u prošlost.

Bez obzira na deformaciju kukova koju je imala od rođenja, lako je sklapala drugarstva sa decom iz ulice. Svi su je voleli, jer nije bila sebična, niti se pravila važna što je odlična u školi. Detinjstvo i rana mladost su bili bezbrižni, a i studiranje psihologije joj nije teško palo.

Na fakultetu je imala par neobaveznih veza, avantura koje su joj pomogle da shvati šta želi i kakvu ljubav želi.

Zaposlila se u jednoj osnovnoj školi kao psiholog. Deca su je zavolela jer nije bila prestroga i pomagala im je da poprave ocene i odnose sa vršnjacima.

Tanja je bila mirna, povučena devojčica sedmog razreda. Razredna je poslala kod nje jer je imala problem sa lošim ocenama i nije se družila sa ostalim vršnjacima. Živela je od svoje osme godine sama sa ocem, jer joj je majka poginula u saobraćajnoj nesreći.

Vera je pretpostavljala da je nedostatak majke osnov Tanjinih problema i pozvala je na razgovor njenog oca.

Tako je upoznala Darka, simpatičnog tridesetpetogodišnjaka koji je radio u računarskom centru jedne velike privatne kompanije. Često je, zbog posla, ostajao prekovremeno, i malo je vremena provodio sa svojom kćerkom. Pokušavao je da joj to nadoknadi kupujući joj lepu garderobu i sve što poželi. Ali, Tanja nije postala razmažena zbog toga, već se sasvim povukla u sebe. Čitala je knjige van školske lektire, pisala je pesme i živela u nekom svom svetu.

****

Darku je bilo neprijatno kada su se prvi put sreli. Osećao je krivicu zbog kćerkinih loših ocena i asocijalnog ponašanja. Vera mu je rekla da ne treba da oseća krivicu, već da samo više vremena posveti kćerki.

Sasvim neplanirano, spontano, počeli su da se viđaju i izlaze na kafu. Razgovarali su tada samo o Tanji. Darko je bio srećan jer se potrudio da smanji prekovremeni rad, i rekao je da Tanja više razgovara sa njim od kako posećuje psihologa. Bio je zahvalan Veri.

Nekoliko meseci kasnije, Tanja je prestala da dolazi kod Vere na razgovor jer je uspela da popravi ocene i počela je da se druži sa drugaricama iz odeljenja.

Darko je zamolio Veru da izađu na večeru kako bi se zahvalio za sve što je uradila za njegovu kćerku.

Te noći su šetali posle večere, pričali o životu, problemima, poslu, a dotakli su se i pitanja emotivnih veza. Smejali su se kada su oboje u glas rekli da su sami, odnosno bez partnera.

Neočekivano su posle smeha počeli da se ljube.

Tako je počela njihova ljubav.

NASTAVIĆE SE

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.