Marko i Ivana, treći deo

Novi dečko Ivanine drugarice razlikovao se malo od njihovog društva. Imao je dugu, pomalo neurednu kosu, bio je nervozan, ljubomoran na sve koji bi prišli njegovoj devojci.

Ipak, bio je prijatan prema Marku i Ivani a posebno mu se sviđalo što gazdarica stana u kome su živeli, ne stanuje u blizini. Bilo je to malo čudno, ali ni Ivana ni Marko nisu puno obraćali pažnju na tu njegovu kontstataciju.

Ivana i Marko su redovno išli na predavanja, trudili su se da žive kao i do sada, ali taj njihov nov drug im to nije dozvoljavao. Upadao je u stan i bez devojke, pravdajući se da je bio u prolazu pa svratio. Marku je bilo neprijatno da mu kaže da ne dolazi bez najave, plašio se da će se ovaj naljutiti ili nekako povrediti Ivaninu drugaricu. Zato je ćutao.

Jednog dana Saša ( tako se zvao taj dugokosi mladić) doneo je veliku crnu kesu u Markov i Ivanin stan. Zamolio je da pričuvaju tu kesu. To je poklon za devojku, ali nema gde da ga sakrije. Bilo je to malo čudno, ali Ivana je kesu ubacila u orman i obećala da će čuvati poklon. Naravno, lepo vaspitana, nije joj padalo na pamet da pogleda šta je u kesi.

***

Posle tri dana, u kasnim noćnim satima, na vrata je pozvonila policija. Ivana je spavala i Marko je otvorio.

– Imamo nalog za pretres. Uhapšen je jedan diler droge koji je priznao da se kod vas krije veća količina narkotika.

Marko nije stigao da odgovori, a policija je već počela pretres. U ormanu su našli kesu i izručili sadržaj kese na kuhinjski sto. Marko je bio zapanjen kada je video mnogo upakovanih paketića, male, srednje i velike. Bio je zbunjen. Saša mu je od samog početka bio čudan, ali nikada nije pomislio da je narkoman ili diler droge.

Probudio je Ivanu, jer je morao sa policijom da ode u stanicu i da izjavu. Smatrali su ga za saučesnika. Ivana je počela da plače, da negira tvrdnje da je Marko saučesnik nekom dileru, ali to nije pomoglo. Marko je morao da ode sa policajcima.

Usred noći Ivana je pozvala drugaricu i ispričala joj šta se dogodilo.Ona je bila bunovna i rekla je da će doći ujutru da sve objasni.

***

Marka su pustili iz policijske stanice, dao je izjavu, prošao je poligraf. Bio je toliko uzbuđen zbog svega što se desilo i prvi put se posvađao sa Ivanom.

– Za sve si ti kriva. To je tvoja drugarica.

– A ti si bio suviše popustljiv kada je Saša u pitanju.

– Ivana, ova svađa ne vodi ničemu. Hajde da prekinemo kontakt i sa tom drugaricom i sa Sašom.

– Ali, ona dolazi sada da sve objasni!

– Dobro. Neka sada dođe, ali nek joj bude poslednji put. Evo zbog nje danas ne učimo, ne idemo na predavanje, dešava nam se nešto strašno.

Marko nije slutio da će im se vrlo brzo dešavati nešto još strašnije.

– Nastaviće se-

3 thoughts on “Marko i Ivana, treći deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.