Marko i Ivana, drugi deo

U Beograd su stigli jednog ranog prepodneva, noseći sa sobom kofere i torbu punu đakonija koje su im majke spremile. Došli su u ulicu u kojoj će stanovati i odmah našli zgradu. Poznavali su grad, jer su tu imali rođake. Ipak, nisu hteli da se razdvajaju i zato su izabrali garsonjeru.

Bila je mala, skladno nameštena a i kirija nije bila mnogo skupa. Tako su u velegradu započeli svoj život, misleći samo o boljoj i lepšoj budućnosti.

***

Ivana je išla na predavanja, a potom se vraćala kući da nešto skuva i umesi. Znala je da Marko voli domaću hranu, i to im je bilo jeftinije i lepše nego da se hrane po menzama i restoranima. Garsonjera je imala malecku, ali sređenu kuhinju.

Voleli su se iz dana u dan sve više i više. Bili su mladi, lepi, srećni. Maštali su o svojoj kući, o deci, o poslovima koje će raditi.

***

Posle šest meseci i prvih ispita i desetki u indeksima, Marko je počeo da se menja. Kasnije je dolazio kući, trošio je dosta novca. Ivani je priznao da ide po kladionicama. Molila ga je i preklinjala da prestane, dok se još nije potpuno predao kocki. I prestao je.

Jednoga dana joj je rekao da ne mogu da žive kao pustinjaci, sami, i da moraju da se uklope u neko društvo. Ivana se složila.

***

U garsonjeru su počele prvo da dolaze Ivanine koleginice sa fakulteta, zatim Markove kolege. Bilo je tu različitih ljudi..neki su bili uobraženi, neki su se ponašali drsko, neki su bili fini i normalni, ali sve je to u redu. Svi smo različiti. Marko i Ivana su nove prijatelje prihvatili, a oni su bili zapanjeni količinom nežnosti koju su pokazivali njih dvoje. Ne, nisu bili bezobrazni, samo su bili zagrljeni ili bi se u prolazu poljubili.

Fakultet su uredno pohađali, i učili su.

Sve se promenilo kada je jedna Ivanina drugarica našla novog dečka.

Ni Ivana a ni Marko nisu znali da će im se život dolaskom nove osobe u njihov svet zauvek promeniti.

– Nastaviće se –

2 thoughts on “Marko i Ivana, drugi deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.