Ljubav preko mreže, peti deo

Izašli su iz kafića i laganim koracima odšetali do obližnjeg parka. Toma je bio zbunjen. Tanja je prestala da plače kada su seli na jednu klupu.
“ Tomo, nikome ovo nisam ispričala. Kad čuješ sve, neću se ljutiti ukoliko okreneš leđa i odeš. „

“ Da li je to toliko strašno? To što želiš da mi ispričaš? „

“ Ne znam. Meni je strašno. I predugo sam čuvala ovu tajnu, više ne mogu. Ni Maja ne zna ništa o tome.“

“ Ukoliko ti je neprijatno, ne moraš o tome da pričaš. Žao mi je što sam te uopšte pitao.“

“ Ne, mislim da konačno treba da kažem šta me muči. Ti se toliko razlikuješ od ostalih. Pun si razumevanja.“

“ Dobro Tanja, hvala ti…“

“ Pre nekoliko godina sam imala vezu sa kolegom. Nisam ga upoznala sa mojima jer je bio desetak godina stariji, a njima je i to mnogo. Priča je jednostavna. Ostala sam trudna. Ni on a ni ja nismo bili spremni za brak, a kamoli za bebu. Karijera nam je bila važnija. Rekla sam roditeljima da idem na trodnevni seminar. Ništa nisu posumnjali. Sutradan moje bebe više nije bilo. Oporavljala sam se u stanu tog kolege, tadašnjeg dečka. Srećom, bio je vikend i nisam morala da pravdam odsustvo sa posla. Kasnije smo, zbog neke gluposti raskinuli. Išla sam na redovne preglede i sve je u redu. Abortus nije ostavio posledice. Eto, to je to. Muči me godinama. Noću sanjam dečiji plač. Grize me savest. Napredovala sam na poslu. Ljubav i osećanja sam potisnula u sebi. Sve..“

“ Nastavi Tanja, molim te…“

“ Sve do sada sam potiskivala osećanja. Plašila sam se nove ljubavi. Bola. Tuge.“

Tada je Toma zagrlio i ona je opet počela da plače. Brisao je njene suze i rekao joj da sve razume. I ukoliko prihvata, on će pokušati da ublaži tugu, da je otera.

Od tog popodneva, Tanja i Toma su se često viđali. Usklađivali su svoje obaveze kako bi odvojili vreme za sebe.

Tanja je upoznala roditelje sa Tomom. Svideo im se. Bilo im je drago što je uspešan, i što nije mnogo stariji od Tanje.

Posle par meseci veze Toma je odveo Tanju kući. Da je upozna sa ocem, bratom, snajom, majkom. Mada je majka tada sve manje poznavala ukućane.

Susret sa njegovom majkom je bio dirljiv. Tog dana je bila svesna i pribrana. Rekla im je da bi volela da oboje budu srećni.

Maja je saznala za Tanjinu vezu. Radovala se što je Tanja srećna ali je bila i pomalo ljuta što nije sve znala od samog početka.

Kada nisu bili zajedno, Tanja i Toma su četovali na Fejsbuku.

Vreme je prolazilo. Tomina majka je jedne zimske večeri umrla posle jednog jakog srčanog udara.

Tanja se trudila da ublaži Tomin bol. Venčanje su pomerili za nekoliko meseci.

Danas Tanja i Toma imaju jednu kćerku, a Tanja je ponovo trudna. Kupili su stan u jednom novom naselju. Uzeli su kredit, a pomogli su i Tanjini roditelji i Tomin otac.

Poznanstvo nastalo preko interneta pretvorilo se u jednu lepu ljubavnu priču.

***

Nevažno je da li ćemo pravu ljubav pronaći preko zajedničkih prijatelja, u kafiću, u vozu ili putem interneta. Važno je samo da je ta ljubav ona prava..postojana, puna razumevanja, kompromisa, nežnosti. I bol iz prošlosti vremenom će izbledeti ukoliko imamo nekoga pored sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.